Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Opitý muž ohrozoval ľudí na stanici. Mieril na nich strelnou zbraňou
Zdielať na

Opitý muž ohrozoval ľudí na stanici. Mieril na nich strelnou zbraňou

ČESKÁ REPUBLIKA / Drámu zažili ľudia na hlavnej železničnej stanici v Brne. Okoloidúcich ohrozoval opitý muž s dlhou útočnou puškou. Odzbrojili ho mestskí policajti.

"Polícia hlavnej stanice asistovala posádke záchrannej služby a po ukončení asistencie si pri vstupe do podchodu všimli sediacu skupinu ľudí. Jeden z mužov vytiahol dlhú strelnú zbraň a veľmi neopatrne s ňou manipuloval," uviedol hovorca Mestskej polície v Brne Jakub Ghanem.

Muž na brnianskej hlavnej stanici nebezpečne manipuloval s dlhou útočnou zbraňou a mieril na svojich známych. Muž naťahoval útočnú pušku akoby ju nabíjal a mieril rôznymi smermi. Ohrozoval aj okoloidúcich. "Jeden zo strážnikov preto k nemu pristúpil a dôrazne ho vyzval, aby zbraň odložil. Následne ho odviedol bokom a druhý strážnik sa postaral o strelnú zbraň," dodal hovorca.

Keď muž odmietol strelnú zbraň dobrovoľne odovzdať, strážnici zakročili. Podľa hovorcu išlo o veľmi vernú maketu strelnej zbrane. Po kontrole zbrane mestskí policajti skontrolovali majiteľa. Podozrenie, že je opitý, sa potvrdilo. Aj keď ide o maketu, takú zbraň nesmiete na verejnosti vyťahovať. Je to protizákonné a muž odišiel s pokutou. V tomto prípade ale nejde len o ohrozovanie okoloidúcich.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy