Oblačno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Muž prezlečený za ženu si za napadnutie dievčaťa vypočul rozsudok
Zdielať na

Muž prezlečený za ženu si za napadnutie dievčaťa vypočul rozsudok

TRENČÍN / Na krajskom súde v Trenčíne padol definitívny verdikt v prípade dobodanej 17-ročnej dievčiny. Pred dvomi rokmi ju bezdôvodne napadol na ulici v Trenčíne za ženu prezlečený 23-ročný Kim. Mladé dievča bodol trikrát do chrbta.

Rozhodnutie krajského súdu v Trenčíne je jednoznačné. Obžalovaný si vo väzení posedí 19 rokov. "Mám právo sa odvolať," takto zareagoval po vyhlásení verdiktu obžalovaný Kim B. To, že strávi najbližších 19 rokov za mrežami, si nepripúšťal. Za mreže putuje za to, že na ulici v Trenčíne prezlečený za ženu bezdôvodne napadol 17-ročné dievča.

"Obžalovaný mal napadnúť poškodenú nožom a trikrát ju pichnúť do oblasti chrbta," priblížil Michal Geralský, prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne. Bodal ju tak intenzívne, že čepeľ noža sa zlomila a zostala v jej chrbte. Lekári ju zachránili v poslednej chvíli.

"Lekár sa vyjadril, že tá čepeľ bola tak silno zabodnutá, že lekár ju musel vyberať kombinačkami," doplnil Geralský. Obžalovali ho z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Svoje konanie od začiatku zľahčoval. "Nie je mi to ľúto," povedal Kim B. To, čo spravil, si neuvedomoval ani v stredu 18. októbra. Súd žiadal, aby ho pustil na slobodu. "Bolo by super, keby ste ma poslali s náramkom, bola by som s rodinou a robila by som barmanku," žiadal na súde obžalovaný. 

Verdikt bol ale jednoznačný. 19 rokov za mrežami vo väzení s najprísnejším stupňom stráženia. "Trest, ktorý mu bol uložený, je primeraný," vyjadril sa sudca Krajského súdu v Trenčíne. "Som spokojný s rozhodnutím súdu," vyjadril sa k rozsudku otec zraneného dievčaťa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy