Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na predposlednom rokovaní mala vláda Ódora na programe trinásť bodov
Zdielať na

Na predposlednom rokovaní mala vláda Ódora na programe trinásť bodov

BRATISLAVA / Vláda v stredu schválila využitie viac ako piatich miliónov eur z rezortu obrany na zálohovú platbu pre pásové obrnené vozidlá zo Švédska. Peniaze sa nevyužili pri rekonštrukcii prešovských kasární a pri ďalších nákupov. Schválila sa aj investičná pomoc pre firmu, ktorá v Rimavskej Sobote postaví do roka 2025 závod pre výrobu zásobníkov vody. A to vo výške 41 249 000 eur. Úradnícku vládu čaká ešte jedno rokovanie. Premiér Ľudovít Ódor už ale prezradil, čo nechá na stole svojmu nástupcovi. Rokovanie sledovala Andrea Teissigová.

"Vláda mala na programe 13 bodov, jedným z nich je nastavenie ceny elektriny a plynu a stanovenie ich maximálnych cien pre regulovaných odberateľov a domácnosti," priblížila reportérka TV JOJ. Vláda tiež rokovala o poskytnutí investičnej pomoci či o Národnom programe boja proti obchodu s ľuďmi.

Celkový počet chránených území európskeho významu Natura 2000 by sa mal znížiť zo 739 na 644. Z prvého stupňa ochrany prejde do prísnejšieho druhého stupňa 526 hektárov. Do najvyššieho, piateho, stupňa sa presunie celkovo 570 hektárov. Vyplýva to z návrhu ustanovujúceho národný zoznam území európskeho významu, ktorý v stredu schválila vláda.

Prostriedky na opravu časti pamiatkového objektu vodného mlyna v Kvačianskej doline chce Ministerstvo kultúry (MK) SR poskytnúť v rámci svojich dotácií. Vyplýva to z informatívneho materiálu, ktorý vláda na stredajšom rokovaní vzala na vedomie.

Najčítanejšie správy