Polojasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Desivá scéna na železničnej stanici: Žena skočila pod vlak, no zázrakom prežila
Zdielať na

Desivá scéna na železničnej stanici: Žena skočila pod vlak, no zázrakom prežila

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na železničnej stanici v Novom Meste nad Váhom sa stala mimoriadne nešťastná udalosť, pri ktorej sa vážne zranila 64-ročná žena. Tá podľa svedkov zišla z nástupišťa do koľajiska, kde zostala nehybne stáť. V tom čase do stanice vchádzal osobný vlak.

Desiatky cestujúcich čakajúcich na svoj spoj boli svedkami toho, ako sa staršia žena rozhodla ukončiť svoj život. V okamihu keď na prvej koľaji brzdil prichádzajúci vlak zoskočila z nástupišťa. "Najskôr sme mysleli, že je nejaká dezorientovaná, alebo že jej tam niečo spadlo, a vlastne ten vlak už prichádzal, už aj trúbil, brzdil rušňovodič samozrejme, keď už ide do stanice, no ona sa potom otočila chrbtom," opísali svedkovia udalosti.

"64-ročná žena zišla z peróna na koľajisko, kde bola zachytená prichádzajúcim vlakom," objasnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. Brzdiaci vlak napriek nízkej rýchlosti zastaviť nestihol a ženu stojacu chrbtom k rušňu zrazil k zemi. Ľudia ihneď volali pomoc. "Osoba sa nachádzala pod vlakom, nereagovala na slovne výzvy, príslušníci vliezli pod vlak, osobu vyslobodili," ozrejmil Marián Žitňanský, veliteľ zásahu HaZZ v Novom Meste nad Váhom. 

Žena bola v bezvedomí, no životné funkcie mala zachované. Naraz 90 tonového rušňa akoby zázrakom prežila. "S posádkou ZZS NMNV sme ju transportovali na nosidlách do sanitného vozidla," dodal Žitňanský. "Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali ženu s viacerými zraneniami do nemocnice v Trenčíne," informoval Viliam Sládek, hovorca OS ZZS.

64-ročnú ženu hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti. To, či bola pod vplyvom omamných látok ukážu krvné testy. Dychová skúška na alkohol bola u rušňovodiča negatívna. "Ona vôbec nekričala, ona sa proste len postavila do stredu koľaji a stála," povedala svedkyňa udalosti. "Policajti danú udalosť objasňujú ako priestupok na úseku dráh," dodala Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy