Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nové informácie z prípadu zmiznutej Sone: Jej DNA stopy našli aj vo vani záchranára
Zdielať na

Nové informácie z prípadu zmiznutej Sone: Jej DNA stopy našli aj vo vani záchranára

BRATISLAVA / Nové informácie k prípadu Sone, ktorá bola nezvestná 26 hodín a nájdená s niekoľkými poraneniami a viditeľnými vpichmi, vyvolávajú mrazivý pocit. Na základe anonymizovaného uznesenia mala niekoľko viditeľných rán a jej DNA sa našlo aj vo vani v byte, kde ju mal podozrivý držať proti jej vôli.

​22-ročná Soňa bola naposledy videná 10. septembra 2023 zhruba o 3.30 hod. na ulici Svoradova v Bratislave. Podľa informácií TV JOJ, ktoré poskytli najbližší nezvestnej, nastúpila na Zochovej ulici na autobus číslo N95. O 3.40  hod. vystúpila na zastávke Záporožská (Petržalka) približne 150 metrov od miesta, kde bývala. Mladú študentku našli s reznými ranami a polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu znásilnenia. Mladá Soňa bola aj intoxikovaná. Ženu našli zdravotníci pred nemocnicou na Antolskej. Akurát išli do práce.

Soňa mala povrchové poranenia, modriny a štvorcentimetrovú ranu

Na študentku čakal pred vchodom. Omámiť ju mal štyrmi vpichmi do nohy. V ihle mal látku, ktorá obsahovala benzodiazepín. Mladú intoxikovanú a omámenú Soňu následne na rukách odniesol do auta – bielej Škoda Fabie. Počas 26-hodinového držania dievčiny jej do tela niekoľkokrát a opakovane vpichával látku, aby ju v stave omámenia držal čo najdlhšie. "Aj skúsený anesteziológ by si dával dostatočný pozor, takže dá sa to usúdiť, že to neurobil prvýkrát ten človek," uviedol Ondrej Sukeľ, prezident Slovenskej lekárnickej komory.

Zaistené dôkazy 

Počas prehliadky auta a bytu našli mnoho dôkazov s DNA patriacej mladej Soni. DNA našli na kľučke pravých zadných dverí. V byte našli viacero DNA vzoriek po prítomnosti študentky. Vzorky našli aj na posteľnej bielizni, aj vo vani v byte obvineného. Polícia zadržala aj ampulku s injekčným roztokom obsahujúci ketamín, ale aj ďalšie podozrivé látky, ktoré mohol obvinený použiť. Z auta mu polícia zadržala lieky ako napríklad paracetamol či krém. 

Z bytu zaistili ihly, rôzne roztoky a druhy zdravotníckeho materiálu, sklenené ampulky a rôzne liečivá. Medzi dôkazmi sú aj výpovede viacerých svedkov. Skutok si podľa OČTK vopred naplánoval. V uznesení sa ďalej píše, že aj kamerové záznamy zo zastávky Zochova, MHD či predajne, ktorá sa nachádza na Vilovej ulici v Bratislave, pomohli v rámci vyšetrovania. Bývalému záchranárovi zamestnávateľ rozviazal pracovný pomer. Aktuálne je obvinený zo znásilnenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy