Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
22-ročnú Soňu našli s reznými ranami, vyjadrili sa aj jej najbližší
Zdielať na

22-ročnú Soňu našli s reznými ranami, vyjadrili sa aj jej najbližší

BRATISLAVA / 22-ročná Soňa Pasuľková bola naposledy videná 10. septembra 2023 zhruba o 3:30 hod. na ulici Svoradova v Bratislave. Podľa informácií TV JOJ, ktoré poskytli najbližší nezvestnej, nastúpila Soňa Pasuľková na Zochovej ulici na autobus číslo N95. O 3:40 vystúpila na zastávke Záporožská (Petržalka) približne 150 metrov od miesta, kde bývala. Našli s reznými ranami a polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu znásilnenia. Mladá Soňa bola aj intoxikovaná. Ženu našli zdravotníci, ktorí išli do práce.

Mladú 22-ročnú Soňu našli živú. Ženu zdravotníci, ktorí akurát išli ráno do práce. Následne zavolali políciu. Aktuálne nie je úplne pri vedomí. Mladá Soňa sa podľa našich informácií miestami preberie, stále však úplne nereaguje. Je to z dôvodu intoxikácie. Páchateľ jej údajne spôsobil viaceré rezné poranenia na tele a polícia začala aj trestné stíhanie vo veci znásilnenia. Za 22-ročnou študentkou mieri aj psychologická pomoc z IP-čka. "V súvislosti s prípadom nezvestnej 22-ročnej Soni Pasuľkovej, ktorá bola vypátraná v pondelok 11. septembra v ranných hodinách v blízkosti nemocnice na Antolskej ulici, si vec na základe rozhodnutia riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," uviedla polícia na sociálnej sieti. Podľa našich informácií je v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života.

"Mám pocit, že sme zažili najťažších 24 hodím, ale na konci asi aj najšťastnejších. Po tejto skúsenosti asi naše rodiny budú chcieť zdieľať polohy každý s každým, chcem na to apelovať, že toto je vec, ktorá má význam a logiku," uviedol brat priateľa Sone. O pomoc pri pátraní požiadali v nedeľu 10. septembra na sociálnej sieti Pohotovostný pátrací tím, Slovenské národné divadlo či Divadelná fakulta Vysokej školy múzických umení v Bratislave. 

Soňa je nielen študentka na VŠMU, ale prednedávnom nastúpila do SND ako projektová manažérka baletu a opery. Práve tam organizovala jedno podujatie. Po ňom sa ešte stretla s priateľmi v Starom Meste, no domov sa večer nevrátila. "Dostali sme informáciu od matky nezvestnej Sone, ktorá nás ihneď kontaktovala a požiadala o pomoc. Išla z baru približne o 3.30 h, nasadla na autobus, vystúpila na konkrétnej zastávke – zastávke Záporožská. Tam sme s políciou uskutočnili veľké pátranie v okolí," povedal Bruno Hauer z Pohotovostného pátracieho tímu. 

Pátrači prešli množstvo lokalít vrátane Zochovej a Svoradovej. Soňa sa však našla až o 26 hodín neskôr od jej zmiznutia. Čo sa počas tejto doby presne dialo, je predmetom vyšetrovania. "Chceme vyvrátiť zopár faktov, ktoré sa hovoria, že sa tešíme z toho, že nebola znásilnená, že je živá zdravá a že bude v poriadku," dodal brat priateľa 22-ročnej Sone. "Existujú rôzne informácie v mediálnom priestore. Aktuálna komunikácia veľmi môže ubližovať aj Soni alebo jej rodine, preto prosím všetkých, aby boli citliví a aby rodinu podporili a pomohli jej. Vyšetrovanie je v rukách polície," oznámil Marek Madro, psychológ z IP-čka.

Mestská polícia na týchto miestach disponuje bezpečnostnými kamerami, ktoré už stihla poskytnúť svojim štátnym kolegom. Rodina dúfa v spravodlivosť. "Ja verím v taký bumerangový efekt, ja sa chcem v prvom rade poďakovať všetkým, ktorí nám v tom pátraní pomohli. Dnes (11. septembra) sme mali byť na dcériných promóciách, veľmi si cením, že tento čas s nami strávili všetci jej spolužiaci, ktorí tie promócie ani nemali," povedala mama Sone.

Vyjadrenie matky mladej Sone:

Vyjadrenie brata Soninho priateľa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy