Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Čo sa dialo so študentkou Soňou 26 hodín? V prípade sa vyskytli nové informácie
Zdielať na

Čo sa dialo so študentkou Soňou 26 hodín? V prípade sa vyskytli nové informácie

BRATISLAVA / Nové informácie v prípade mladej študentky Soni. TV JOJ sa podarilo zistiť, že bola unesená a v tele mala extrémne vysoké množstvo liekov na spanie. Mladé dievča naďalej zostáva v opatere lekárov.

Soňa je študentkou na VŠMU a v pondelok mala mať promócie. Okrem toho pracuje ako projektová manažérka baletu a opery. Pred svojim zmiznutím dolaďovala posledné veci pred podujatím. Potom sa stretla s kamarátmi v meste. Po pol 4 v noci nastúpila na nočný autobus na Zochovej. Soňa vystúpila na Záporožskej zastávke v Petržalke.

Podľa informácií TV JOJ kamera z autobusu zachytila, že z neho vystúpila úplne sama. Potom prešla niekoľko metrov a snažila sa cez túto úzku uličku dostať až domov, ten je zhruba vzdialený 100 metrov. "Úzka tma a keď idete zo zastávky sem tak neviete, kto vás za tým rohom čaká," povedala suseda.

Vchodovú bránu si už neotvorila. Po ceste domov ju pravdepodobne uniesli. Podľa zistení TV JOJ Soni po zmiznutí pichali do stehna a zadku injekcie s liekmi na spanie. Počas 26-tich hodín čo bola nezvestná ich mala dostať viackrát, a to preto aby bola permanentne mimo vedomia.

Ak by takúto dávku dostala naraz, bola by pre ňu smrteľná. Lieky, ktoré jej našli v tele sa bežne v lekárňach kúpiť nedajú. Používajú sa napríklad v nemocniciach. "Ona o jedno poschodie vyššie býva tu len 2 týždne. Nech sa uzdraví čím skôr. Bude mať skvelé susedky," dodala suseda.

Vyšetrovatelia majú stiahnuté kamery a analyzujú záznamy z autobusu aj z obchodu, ktorý je oproti paneláku v ktorom býva. Policajti prípad vyšetrujú ako znásilnenie. Podľa informácií TV JOJ Soňu pri nemocnici našla zdravotná sestra, ktorá išla ráno do roboty. Mala byť oblečená, bez mobilu a mala zošúchané kolená a modriny po tele. Mladé dievča je stále v rukách lekárov a z nemocnice ju zatiaľ neprepustili.

Aj v týchto chvíľach je zatiaľ otázne kedy bude môcť ísť domov. Na nič z osudnej noci si nepamätá. Podľa zistení TV JOJ má kvôli intoxikácii zlé pečeňové testy. 22-ročná Soňa je momentálne vo veľmi zlom psychickom stave, a preto je stále v opatere lekárov a psychológov z IP-čka. Rodina preto žiada a prosí verejnosť o priestor na súkromie. "Ja sa priznám, ja som v živote nevidel tak zlomeného staršieho brata a tak zlomených rodičov. Chcem vás poprosiť, aby ste prestali, nekonšpirovali, aby ste nedávali vy nám vedieť, čo sa deje ale počkali na to, čo sa prezistí, či sa potvrdí," objasnil Kristián Dufinec, brat jej priateľa.

"Veľmi mi bolo užitočné, aby postupne opadla celá komunikácia, kde verejnosť špekuluje a uvažuje o tom, čo sa stalo. Špekulácie, negatívne komentáre sú síce prirodzené, ale naozaj môžu ubližovať," ozrejmil Marek Madro, psychológ a riaditeľ IP-čka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy