Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Záchranár mal obťažovať študentku: Tvrdí, že ju obchytkával a posielal jej fotky svojho prirodzenia
Zdielať na

Záchranár mal obťažovať študentku: Tvrdí, že ju obchytkával a posielal jej fotky svojho prirodzenia

TVRDOŠÍN / Pokutu necelých 100 eur dostal záchranár, ktorý mal študentke – budúcej záchranárke, posielať nechutné videá a eroticky ladené SMS správy. Na praxi sa jej mal v sanitke dokonca dotýkať. Študentka má psychickú traumu a tvrdí, že nebola jediná, ktorú obťažoval.

"Viete, ja ako mladé dievča, predsa len, bolo to pre mňa hrozné. Nebola som prvá, ktorej sa to stalo, ale chcem, aby som bola posledná a viac sa to neopakovalo," vyjadrila sa študentka.

Praxujúca študentka sa bála chodiť na prax, tvrdí, že najskôr si ju záchranár začal doberať a písať jej na sociálne siete. Neskôr jej mal posielať videá či fotografie s erotickým charakterom. "Aký obsah mali tie fotografie? Svojho ohanbia. Videá? Sa tam ukájal, vravel, že keď ma vidí, má na mňa chuť. Bolo to veľmi nepríjemné, keďže som tam prišla na prax," dodala študentka. 

Študentka praxovala aj v sanitke. "Som sedela vedľa neho, dotkol sa ma za stehno, ja som sa dala na bok, a potom prišiel ďalší záchranár," povedala študentka. Záchranár, ktorý mal obťažovať dievčinu, sa k prípadu odmietol vyjadriť. Na okresnom úrade v Tvrdošíne na odbore vnútornej správy prerokovávali priestupok.

"Okresný úrad vydal rozkaz o uložení sankcie za priestupok, ktorým uznal M. H. za vinného zo spáchania priestupku, ktorého sa mal dopustiť na tomto skutkovom základe, že kontaktoval dotyčnú prostredníctvom sociálnej siete a obťažoval ju zasielaním erotických videí, fotkami svojho prirodzenia a erotickými komentármi, za čo mu bola udelená pokuta vo výške 60 eur," uviedla v stanovisku prokurátorka Katarína Kocúrová.

"To je to smiešnych 60 eur pre neho, ale on to môže opakovať ďalej. Tu už nejde o mňa, ale o ostatné dievčatá. Vieme, čo sa teraz stalo v Bratislave, a takéto veci sa nesmú opakovať ku žiadnej žene. Toto nie je prístupné a v Záchrannej zdravotnej službe už vôbec," dodala na záver študentka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy