Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dôchodcu zrejme zabilo fajčenie. Plamene pohltili izbu, v ktorej spal
Zdielať na

Dôchodcu zrejme zabilo fajčenie. Plamene pohltili izbu, v ktorej spal

BELADICE / Pravdepodobne fajčenie sa stalo osudným 65-ročnému dôchodcovi. Izba, v ktorej spal, začala nadránom horieť. Stalo sa to v obci Beladice v časti Veľké Chrášťany. Požiar spozoroval sused.

Požiar vypukol ráno okolo 5 hodiny v izbe rodinného domu.

​To, že sa niečo deje, spozoroval sused, ktorý býva v dome oproti. Začul praskot a vybehol sa von pozrieť, čo sa deje. Tak to opísal aj starostovi. "Akoby mu niečo niekto hádzal do okna a to zrejme už bol ten horiaci požiar v susednom dome," uviedol Mário Žiačik, starosta obce Beladice. Muž neváhal a rozbehol sa k domu. Zobral z auta hasiaci prístroj a utekal ratovať suseda z horiacej izby. "Tento požiar hneď išiel ochotne a bezprostredne hasiť k nemu do domu," dodal starosta.

Už zakrátko prišli na miesto dobrovoľní hasiči z Beladíc aj profesionálni hasiči. Požiar dostali pod kontrolu a muža ratovali záchranári. Ošetrovali aj suseda, ktorý mu pomáhal. "Nadýchal sa splodín, ale boli sme v kontakte, je v poriadku," povedal starosta. Dôchodcu s popáleninami záchranári prevážali do nemocnice počas toho však zomrel.

Okolnosti požiaru sú v štádiu vyšetrovania. Podľa predbežných zistení Ján bol zrejme pod vplyvom alkoholu a zaspal s cigaretou, oheň sa dostal na posteľ a následne horela aj izba. "Na mieste bol zisťovateľ príčin požiaru, ktorý vylúčil cudzie zavinenie," informovala Viktória Borloková hovorkyňa KR PZ Nitra.

V obci nám povedali, že Ján žil sám, kedysi pracoval na obecnom úrade, bol zručný, a aj keď si už užíval dôchodok, vždy všetkým rád a ochotne pomohol. "Nášho Janka vnímali všetci pozitívne, bol to bezproblémový človek, pracovitý človek," vyjadril sa starosta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy