Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Spiaceho muža kopla do tváre a bodla nožom. O jej osude rozhodoval súd
Zdielať na

Spiaceho muža kopla do tváre a bodla nožom. O jej osude rozhodoval súd

BRATISLAVA / Kopla ho kým spal a opakovane bodla nožom. 48-ročná Miroslava, ktorá takto napadla muža bez domova, sa postavila pred sudcu. O jej väzobnom stíhaní rozhodoval Mestský súd v Bratislave.

Dráma sa odohrala za bieleho dňa. Dvojica, ktorá prespáva na ulici mala svoj čas tráviť v zarastenej trávnatej ploche vedľa futbalového štadiónu na Pasienkoch. Muža, ktorý zaspal, najprv kopla agresívna žena do hlavy. Potom ho 48-ročná žena ešte bodla do tváre kuchynským nožom.

Po nepríjemnom prebudení sa jej rovesník snažil ujsť. Miroslava ho ale bodla aj druhýkrát. Pre muža si prišli záchranári a ženu krátko na to zadržali policajti. "Posádka pacienta po ošetrení previezla s reznými poraneniami tváre a hrudníka na urgentný príjem do Univerzitnej nemocnice Kramáre," informoval Martin Balko z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Následne bola žena eskortovaná na najbližšie policajné oddelenie. "Tam po vykonaní úkonov vzniesol vyšetrovateľ obvinenie z trestného činu ublíženie na zdraví 48-ročnej Miroslave B. z okresu Malacky," priblížil Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Po tom, ako prokurátor podal návrh na väzobné stíhanie, sa útočníčka postavila pred sudcu. V pojednávacej miestnosti sa ale dlho nezdržala. "Mestský súd Bratislava I vzal obvinenú do väzby z dôvodu takzvanej preventívnej väzby. To je z dôvodnej obavy, že by pokračovala v trestnej činnosti," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Podľa zistení TV JOJ bola žena v čase útoku pod vplyvom alkoholu a v minulosti sa mala liečiť na psychiatrii. Či to ovplyvní jej prípad ukáže ďalšie vyšetrovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy