Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
15 rokov za pokus o vraždu partnera. Po hádke bodla žena muža priamo do hrudníka
Zdielať na

15 rokov za pokus o vraždu partnera. Po hádke bodla žena muža priamo do hrudníka

KOŠICE / 15 rokov za pokus o vraždu. Takýto trest si dnes vypočula na mestskom súde v Košiciach 42-ročná Košičanka. Ešte vlani mala pichnúť nožom svojho partnera priamo do hrudníka. Prežil iba vďaka rýchlej pomoci záchranárov. Obžalovaná Zuzana s rozsudkom spokojná nie je.

Obaja mali najskôr v byte popíjať, neskôr po hádke bodla žena muža priamo do hrudníka. Keď si uvedomila, čo sa stalo, zavolala záchranku.

Žena ho bodla nožom priamo do srdca. Krv zo zeme utrela handrou a nôž odložila do zásuvky. Muž medzitým vyšiel z bytu von na chodník celý zakrvavený.

"Videla som z okna, že tu už bola polícia, záchranná služba. Viacej o ničom takom neviem, len toľko, že sa tu stalo niečo hrozné," povedala suseda. Policajti ženu po skutku ihneď aj zadržali. Podľa nej sa k nej muž správal agresívne a mal ju aj fyzicky napadnúť. Na súde svoj skutok oľutovala.

"Ľutujem všetko, čo sa stalo, už to neviem prinavrátiť naspäť," uviedla obžalovaná Zuzana. Za pokus o vraždu jej spočiatku hrozil trest od 15 do 20 rokov vo väzení. Sudca jej uložil trest na spodnej hranici, čím sa stotožnil s prokurátorom.

"Mestský súd Košice uložil obžalovanej Zuzane G. trest odňatia slobody v trvaní 15 rokov. Na výkon trestu odňatia slobody ju zaradil do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Zároveň jej uložil ochranný dohľad na jeden rok," informovala hovorkyňa košických súdov Anna Pančúrová.

Obžalovaná sa voči rozsudku odvolala, prokurátor si ponechal lehotu na podanie odvolania. Rozsudok tak právoplatný nie je a rozhodovať bude krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy