Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Obvinený 54-ročný záchranár: Pár dní pred únosom si zobral voľno
Zdielať na

Obvinený 54-ročný záchranár: Pár dní pred únosom si zobral voľno

BRATISLAVA / Za únosom mladej študentky má byť človek, ktorý roky zachraňoval ľudské životy. Policajti zadržali podozrivého muža. Ide o záchranára. Po dlhých výsluchoch ho v noci policajné komando doviezlo na miesto, kde pracoval. Podľa zistení TV JOJ zo stanice mizli lieky a v posledných dňoch bol mimoriadne podráždený. O záchranárovi sa nám podarili zistiť aj ďalšie detaily.

Muža, ktorý má mať na svedomí únos študentky Soni zadržali kukláči ešte vo štvrtok kúsok od Pezinskej Baby. Zastavili ho na tejto bielej Fabii, ktorá už skončila na expertíze. Práve na nej mala byť Soňa odvlečená spred svojho domu. Niektorých jeho kolegov vypočúvali do večerných hodín. Na stanici, kde pracoval, údajne chýbalo veľké množstvo diazepamu, ktoré bolo použité aj v prípade mladej študentky. 

Obvinený má bývať v Pezinku v podnájme. Ide o 54-ročného muža, ktorý pracuje ako záchranár už celé roky. Práve na stanicu, kde slúžil ho večer priviedlo policajné komando. Pred tým strávil dlhé hodiny na výsluchu na bratislavskej krajskej kriminálke. Do budovy prišiel v sprievode policajtov v bielom overale. Zobrali ho rovno do miestnosti, kde mal skrinku. Tú mu prehľadali a údajne v nej našli lieky. Pred nedávnom dokonca mali zmiznúť opiáty. Za asi pol hodinu ho eskorta odviezla zo záchranárskej stanice preč. 

Podľa zistení TV JOJ mal byť posledné týždne extrémne podráždený, no kolegovia to pripisovali tomu, že veľa pracoval. Pár dní pred únosom si zobral voľno. K incidentu sa vyjadrilo aj vedenie Záchrannej zdravotnej služby.

Na druhý deň ho z policajnej cely priviedli na kolibu do rodičovského domu, v ktorom vyrastal. Vyšetrovatelia skúmajú aj to, či mladú Soňu nedržal práve v spomínanom dome. Pred kamerami sa schovával a len ticho mlčal. V dome vyšetrovatelia a kriminalisti s ním strávili asi pol hodiny. Do redakcie sa nám ozvali ľudia, ktorí ho poznajú. Tí tvrdia, že v minulosti mal problémy ako s hazardom, tak aj so ženami.

Muža odvážajú zo záchranárskej stanice:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy