Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Fatálna chyba na pumpe: Jeden moment zavinil tragickú zrážku s kamiónom
Zdielať na

Fatálna chyba na pumpe: Jeden moment zavinil tragickú zrážku s kamiónom

CHOCHOLNÁ / VELČICE - Neďaleko Trenčína v smere do Česka zahynul 74-ročný vodič. Pri vychádzaní z čerpacej stanice zrejme zle odhadol situáciu a s vozidlom vošiel priamo do dráhy rozbehnutého kamióna. Napriek tomu, že jeho šofér ihneď šliapol na brzdu, tragédii už zabrániť nedokázal.

Chyba ho stála život

Bolo krátko pred siedmou hodinu ráno, keď 74-ročný Vladimír z Trenčianskej Turnej pravdepodobne zle odbočil a dostal sa na výpadovku v smere do Českej Republiky. Otočiť sa chcel na čerpacej stanici, no pri vychádzaní z nej urobil fatálnu chybu. "Vodič vozidla Dácia pri vychádzaní z čerpacej stanice pravdepodobne nedal prednosť po hlavnej ceste jazdiacemu nákladnému motorovému vozidlu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín Katarína Kuzmová.

Podľa brzdnej drahý na ceste je zrejme, že vodič kamióna sa ešte snažil v poslednej chvíli zabrániť zrážke, no to sa mu, žiaľ, nepodarilo. Obe vozidla zastavili až po vyše 40-tich metroch. "Došlo k zrážke, pri ktorej 74ročný vodič auta značky Dácia utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," informovala Kuzmová. Podľa svedkov, s ktorými sme sa rozprávali, starší vodič sa pri vychádzaní z vedľajšej cesty rozbiehal neskoro a navyše aj veľmi pomaly. Po náraze kamióna utrpel mnohopočetné vnútorné poranenia a záchranári mu už nedokázali pomôcť.

Druhý vodič vyviazol bez zranení

Šofér kamióna z Česka sa nezranil. "S najväčšou pravdepodobnosťou buď to bola nepozornosť zo strany toho vodiča osobného auta, alebo možno zlý odhad," tvrdí znalec odboru Cestná doprava Milan Holéci. 

Policajná hovorkyňa doplnila, že dychová skúška vodiča nákladného motorového vozidla bola negatívna. Za účelom zistenia, či vodič vozidla Dácia nebol pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky, bola nariadená súdno-lekárska pitva. "Polícia začala trestne stíhanie vo veci prečinu usmrtenie," dodala. Premávku na frekventovanej ceste v blízkosti českých hraníc niekoľko hodín riadili policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy