Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zo súdu odišiel s konečným verdiktom. Ide o seniora, ktorý pod vplyvom alkoholu nabúral autom do oplotenia
Zdielať na

Zo súdu odišiel s konečným verdiktom. Ide o seniora, ktorý pod vplyvom alkoholu nabúral autom do oplotenia

PREŠOV / V policajnej cele skončil 72-ročný muž. S obvinením na krku ho predviedli pred sudcu za jazdu pod vplyvom alkoholu. Predtým, ako ho zastavili a výsledok jeho dychovej skúšky bol pozitívny, nabúral do oplotenia. Zo súdu odišiel s peňažným trestom. Ak ho nezaplatí, bude musieť nastúpiť do väzenia.

"72-ročný vodič pri vychádzaní z areálu jednej z firiem, prešiel do protismeru a narazil do oplotenia. Vodič na situáciu nedbal a pokračoval v jazde ďalej," avizovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove.

Noci strávil v policajnej cele. Po tom ako nabúral do oplotenia, bol policajnou hliadkou zastavený na inej ulici. Po dychovej skúške putoval do policajnej cely. Jej výsledok totiž dosiahol hodnotu 1,7 promile. "Vodič bol zadržaný, skončil v cele policajného zaistenia a polícia mu vzniesla obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," dodala Ligdayová. 

Starší pán smeroval na súd v sprievode policajtov pomalým krokom. Zo súdu následne odkráčal 72-ročný muž s právoplatným rozhodnutím. To, čo sa stalo ľutoval aj pred našou kamerou. "Skratové konanie, je mi to ľúto," povedal 72-ročný muž.

Od súdu dostal okrem zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlá po dobu troch rokov. No okrem toho musí za jazdu pod vplyvom alkoholu zaplatiť, inak by musel nastúpiť do výkonu trestu. "Sudca uznal za vinného a uložil mu peňažný trest 1000 eur. Ak by bol tento trest úmyselne zmarený, uložil mu náhradný trest odňatia slobody vo výmere troch mesiacov. Rozhodnutie je právoplatné," uviedla Anna Kolářová, hovorkyňa Krajského súdu v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy