Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hádka medzi starostom a občanom sa strhla na obecnom úrade. Incident vyšetruje polícia
Zdielať na

Hádka medzi starostom a občanom sa strhla na obecnom úrade. Incident vyšetruje polícia

PODHORANY / Na Obecnom úrade v Podhoranoch sa do seba pustili starosta a otec maloletého chlapca. Rodič obviňuje prvého muža obce z fyzického útoku a z odmietania pomoci rodine. Starosta akékoľvek obvinenia odmieta. Incident už vyšetruje polícia.

"Aké má práva starosta, aby ho zbil?" poznamenala Brigita Bačová, manželka údajne napadnutého. "Chytil ma, vytiahol ma na schody a vrazil mi," opísal Dávid Bača, údajne napadnutý. Brigita a Dávid majú na starostu ťažké srdce. Hádka sa strhla priamo na chodbe obecného úradu. Dávid chcel pre svojho maloletého syna lístok na hygienické potreby.

Obec je totiž osobitný príjemca pre túto rodinu. Lenže Dávid sa mal zamestnankyniam surovo vyhrážať a nechcel čakať. "Bol pod vplyvom alkoholu, vôbec sa nedalo s ním rozprávať a nechutným spôsobom aj mne začal nadávať, tak som mu chytil ruku a odviedol von, že ho vybavíme ale musí byť slušný," Jozef Oračko, starosta obce Podhorany. 

"My sme ho volili, aby nám ľudom pomáhal a nie dakoho zbiť," dodala manželka údajne napadnutého. "Keby som mu dal facku, tak on dneska nie je tu ale skončí na chirurgii. Ja som sa ho ani nedotkol, ja som mu chytil ruku, lebo útočil na mňa, tak som otvoril dvere a vyhodil som ho," priblížil starosta. Starosta hovorí, že ide dlhodobo o problémovú rodinu.

Dvojica zas obviňuje starostu, že im nepomáha s kanalizáciou, zamestnaním a ani po veternej smršti. "Vonku pršalo a zlomilo sa mi okno, aj sadrokartón z povaly spadol dole," dodala Bačová. "Žiadnu žiadosť neevidujem," doplnil starosta. "Z Európskej únie dostáva na nás dodáciu, tak prečo nám nedáva?," povedala manželka údajne napadnutého. "Máme tu kontrolóra obce aj audítora, zatiaľ mi to všetko sedí, čiže neviem prečo o takomto hovoria," ozrejmil starosta. Starosta akékoľvek obvinenia od dvojice rázne odmieta, Podľa jeho slov obec aj ich deťom pomáha ako môže a otvorene oboch kritizuje.

"Ak je dávka na prežitie, tak by človek mal z nej žiť, starať sa o deti, o rodinu a nie deň čo deň chodiť pod vplyvom alkoholu," objasnil starosta. "Pod vplyvom alkoholu som nebol, to sa priznávam, mal som iba dve pivá," dodal Bača. "Dokedy bude dávať štát peniaze pre týchto neprispôsobivých občanov," dodal starosta.

Starosta sa po incidente na úrade rozhodol podať trestné oznámenie a tak sa prípadom už zaoberajú belanskí policajti. "Oznámenie starostu obce Podhorany o vulgárnom správaní miestneho občana na obecnom úrade polícia v Spišskej Belej objasňuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove.

"Kto bol zbitý, on alebo ja? Nemali sme hneď mobil, preto som nepodal trestné oznámenie," doplnil Bača. "Pre každého platí zákon aby sa choval disciplinovane, tak ako má, lebo stále sa im pomáha, štát im dáva peniaze a oni len alkohol. Tak trestné oznámenie, nech skončí tam, kde má byť," dodal na záver starosta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy