Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Vyšetrovanie vraždy študenta Daniela Tupého je na konci
Zdielať na

Vyšetrovanie vraždy študenta Daniela Tupého je na konci

BRATISLAVA / Vyšetrovanie vraždy študenta Daniela Tupého je vo finále. Hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry pre TV JOJ potvrdil, že nedošlo k zadržaniu či k vzneseniu obvinenia voči údajnému komplicovi. Záver znie, že mladíka mal zavraždiť advokát Adam Puškár, no nemal byť sám. Komplica ale polícia nemá a ani nikoho ďalšieho z vraždy neobvinila. Puškár by sa mal v tejto kauze postaviť pred súd v najbližších mesiacoch. Vo väzbe pritom sedí už pol roka.

Adam Puškár nemal byť jediným, kto dopichal Daniela Tupého. Záhadou však zostáva, kto mal byť jeho komplicom, čo sa podieľal na tejto starej vražde. Bez ohľadu na to, že Puškár je obvinený ako jediný, sa vyšetrovanie po rokoch opäť blíži ku koncu. Všetky strany si teraz chodia študovať na políciu pomerne dlhý vyšetrovací spis.

"Máme tam pomerne rozsiahle návrhy na doplnenie dokazovania, keďže v priebehu prípravného konania sme navrhovali množstvo dôkazov, ale vyšetrovateľ nám prakticky takmer všetky zamietol," uviedla Michaela Matušíková, obhajkyňa Adama Puškára. "Je to veľmi citlivý prípad, pracuje sa na tom veľmi intenzívne. Viete, že sme tam boli politicky spochybňovaní, a teraz osoba podozrivá z tohto skutku sedí vo väzbe s tým, že sa s tým stotožnil súd na základe dôkazov," informoval Štefan Hamran, policajný prezident.

"Oni vychádzajú od počiatku z výpovede jediného kľúčového svedka, na ktorom je to obvinenie postavené," dodala advokátka. Prstom na Adama Puškára mal ukázať práve spomínaný svedok. Spolu s partiu sa aj on sám podieľal bitkou na Tyršovom nábreží. Vypovedal, že Puškár mal študenta Daniela bodnúť niekoľkokrát nožom. Rany mali smerovať zhora nadol. Vraždiace nože mali byť dva. Oba mali skončiť v Dunaji. Po známeho advokáta si prišli kukláči z NAKA pred pol rokom. Odvtedy je vo väzbe. Vinu odmieta.

Obžaloba bude pravdepodobne na súd podaná ešte tento mesiac a Puškár by sa pred súd mohol postaviť do konca roka. "Dokazovanie v prípravnom konaní bolo skončené a v týchto dňoch prebieha u vyšetrovateľa PPZ, Národnej kriminálnej agentúry preštudovanie súvisiaceho pomerne rozsiahleho vyšetrovacieho spisu oprávnenými osobami," uviedol Juraj Chylo, prokurátor a hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry. Do dnešného dna nedošlo k zadržaniu či vzneseniu obvinenia voči údajnému komplicovi. Dôvodom je, že nedošlo k jeho stotožneniu. 

K brutálnej vražde došlo 4. novembra 2005 na nábreží Dunaja. Pri útoku maskovaných mužov sa zranilo šesť ľudí, jeden vážne a Daniel Tupý podľahol ôsmim bodným ranám.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy