Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Inštruktora, ktorý postrelil kadetku Mišku, uznal súd za vinného. Dostal podmienku
Zdielať na

Inštruktora, ktorý postrelil kadetku Mišku, uznal súd za vinného. Dostal podmienku

BRATISLAVA / Keď sa dozvedela, že človek, ktorý ju dostal na invalidný vozík a zničil jej život, dostal iba podmienku, ostala zdrvená. Policajná Kadetka Miška dokonca po tejto správe skončila v nemocnici. S trestom nebol spokojný ani bývalý pedagóg Vladimír Šeparnev, ktorý na Mišku vystrelil. Súd v Bratislave uznal Vladimíra Šeparneva za vinného. O veci ako prvý informoval portál tvnoviny.sk. Rozhodnutie nie je právoplatné.

"Mestský súd Bratislava I. rozhodol tak, že obvineného V. Š. uznal za vinného z prečinu ublíženia na zdraví a odsúdil ho k trestu odňatia slobody v trvaní 3 roky s podmienečným odkladom výkonu trestu odňatia slobody na skúšobnú dobu 4 roky s probačným dohľadom nad správaním obvineného počas skúšobnej doby," uviedol v stanovisku Pavol Adamčiak, hovorca Krajského údu Bratislava. Ako prvý o tom informoval portál tvnoviny.sk.

"Zároveň mu uložil obmedzenie, spočívajúce v zákaze vykonávania funkcie alebo povolania, pri ktorých dochádza k manipulácii so strelnými zbraňami," dodal hovorca. Súčasťou trestného rozkazu bolo aj obmedzenie spočívajúce v zákaze vykonávania funkcie alebo povolania, pri ktorých dochádza k manipulácii so strelnými zbraňami. Obvineného súd zároveň zaviazal poškodenej nahradiť škodu v sume 46 031,20 eura, poškodenému rezortu vnútra 1285,86 eura a poškodenej poisťovni Dôvera 28 284,90 eura.

Rodina očakávala pre Vladimíra Šeparneva prísnejší trest ako len 4-ročnú podmienku. "On jej zničil celý život, takže prakticky ona mu nemá čo odpustiť. Toto sa nám zdá strašne málo, na to, čo spravil, a nebola to náhoda, ale lajdáckosť," vyjadril sa otec Mišky. Mišku táto správa poriadne zasiahla. Jej zdravotný stav sa zhoršil a popoludní ju otec musel odviezť na pohotovosť. "Tú to najviac zobralo. Ona vlastne ostala na vozíku, stále ma problémy, aj teraz sme na pohotovosti. Ako ju to dosť zamrzelo, keď sa to dozvedela," dodal otec postrelenej kadetky.

Stanovisko sme chceli získať aj od obhajcu Šeparneva. Telefón nezdvihol a do uzávierky na SMS-ku nereagoval. "Názor súdu a v zmysle toho vydaný trestný rozkaz rešpektujeme," napísal pre televíziu Markíza advokát obžalovaného bývalého pedagóga Ľuboš Pejhovský.

Trestný rozkaz nie je právoplatný, prokurátor, poškodená, ako aj obvinený podali odpor. V stanovisku sa uvádza, že vo veci bol podaný odpor, samosudca v tejto veci nariadi termín hlavného pojednávania. 

Čo sa v prípade stalo?

Nešťastný incident sa stal 1. marca. V tento deň nádejnej policajnej kadetke a futbalistke Miške totálne zmenil život. Na pôde policajnej akadémie padol výstrel z rúk pedagóga Vladimíra Šeparneva. Vraj cvičili takzvaný duel. Guľka ju trafila tak nešťastne, že jej poškodila chrbticu aj pľúca a bude mať doživotné následky.

"On určite má časť viny, to si aj priznáva, ale mala by si ju priznať aj akadémia, akým spôsobom zabezpečila priestory, aby sa takáto vec nestala," informoval obhajca bývalého pedagóga Šeparneva. Po neustálom dohadovaní, či to bol alebo nebol pracovný úraz, prišla v auguste pre Mišku a jej rodinu dobrá správa. Úrad inšpekčnej služby ukončil vyšetrovanie a pracovný úraz jej uznali, čo znamená, že má nárok na odškodné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy