Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vo Veľkom Krtíši zasadal krízový štáb. Chcú čo najskôr vyriešiť situáciu s migrantmi
Zdielať na

Vo Veľkom Krtíši zasadal krízový štáb. Chcú čo najskôr vyriešiť situáciu s migrantmi

VEĽKÝ KRTÍŠ / Kompetentní na krízovom štábe rokovali o vážnej situácii vo veľkokrtíšskom okrese. Zriadili tam záchytné miesto, v ktorom však migrantov viac pribúda ako ubúda. A práve tento problém sa dnes snažili vyriešiť. V pondelok (4. septembra) tam medzi cudzincami došlo aj k nezhodám. Vyslali tam hliadky z celého kraja.

Podľa zdroja TV JOJ začal konflikt medzi migrantmi. Tých je momentálne v záchytnom tábore približne 800. Polícia okamžite zareagovala. Pravdepodobne nechceli, aby prerástol do väčších rozmerov. Čo bolo predmetom sporu, hovorkyňa nespresnila, no cudzinci sa mali hádať kvôli prikrývkam, či jedlu. Nepáči sa im vraj ani to, že čakajú príliš dlho. Prevádzači ich totiž klamú, že registrácia trvá maximálne dve hodiny. "Môžem potvrdiť, že riaditeľ KR PZ v Banskej Bystrici navýšil vo večerných hodinách počty policajtov, ktorí boli vyslaní na miesto. Urobil tak z dôvodu zabezpečenia zvýšenej bezpečnosti a ochrany verejného poriadku," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková.

​Na mieste štáb TV JOJ videl prichádzať aj odchádzať viacero policajných áut. Podľa hovorkyne ku žiadnym zraneniam nedošlo. 

Na krízovom štábe rokovali o tom, ako docieliť, aby v záchytnom mieste zostalo iba pár desiatok ľudí, na nevyhnutnú dobu. Ideálne na niekoľko hodín. "Posilnenie kapacít cudzineckej polície, zrýchlenia vydávania tých dokladov, alebo tých tolerovaných pobytov a taktiež dôležitá téma bola diskutovaná téma nasadenie ozbrojených síl SR," vyjadril sa štátny tajomník MV SR, Martin Královič. Zháňajú autá s väčšou prepravnou kapacitou, ktorými budú migrantov zvážať na oddelenia cudzineckej polície a to po celom Slovensku. Policajtov je ale málo, pomôcť by mali vojaci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy