Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pod lampou býva najväčšia tma. SBS-kár mal dohliadať na zlodejov, nakoniec sa ním stal
Zdielať na

Pod lampou býva najväčšia tma. SBS-kár mal dohliadať na zlodejov, nakoniec sa ním stal

HORNÝ ZEMPLÍN / Zo supermarketu kradol tovar a nakladal si ho do služobného auta. Reč je o pracovníkovi SBS, ktorý mal práve dohliadať na zlodejov. Navyše kradol počas služby. Policajti vyšetrovanie tohto prípadu ukončili.

SBS pracovník kradol v jednom zo supermarketov, podľa zistení TV JOJ ho nahlásili jeho kolegovia. "Na pulte centrálnej ochrany nasnímala kamera a už jeho kolegovia to zaznamenali, že vynáša z objektu a oni ho aj prichytili," uviedla dlhoročná pracovníčka v bezpečnostných službách Jasmina Staruchová.

Zamestnanec bezpečnostnej služby z obchodu postupne vynášal tovar bez zaplatenia a nakladal si ho rovno do služobného auta. Podľa svedkov mal okrem iného kradnúť aj rôzne druhy mäsa a mäsových výrobkov.

"Z môjho zdroja viem, že 24-krát išiel do auta počas jedného roka, čo tam pracoval," dodala Staruchová. Škoda bola v tomto prípade vyčíslená vo výške viac ako 350 eur. Podľa zistení TV JOJ ide o otca 3 detí, ktorý si týmto spôsobom chcel prilepšiť finančnú situáciu.

"SBS-kár bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bolo voči nemu vznesené obvinenie pre prečin krádeže," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove. Podľa kolegov nemá v radoch bezpečnostných služieb čo robiť, podľa nich nielen porušil pracovnú disciplínu, dopustil sa trestného činu, ale vrhol zlé svetlo aj na ostatných kolegov. Vyšetrovanie prípadu polícia uzavrela.

"Zneužil svoju prácu a zneužil svoje poslanie, ktoré mal. Nepatrí medzi SBS-karov, určite! A nemá v týchto radoch čo robiť, hrubo porušil etiku práce," myslí si Jasmina Staruchová. "Polícia už vyšetrovanie prípadu ukončila návrhom na podanie obžaloby," zakončila hovorkyňa Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy