Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
SBS-kár mal chrániť firmu pred zlodejmi. Nakoniec sa stal jedným z nich
Zdielať na

SBS-kár mal chrániť firmu pred zlodejmi. Nakoniec sa stal jedným z nich

HORNÝ ZEMPLÍN / SBS-kár mal v obchodnom reťazci dohliadať na prípadných zlodejov, no namiesto toho kradol on sám. Z obchodu postupne vynášal tovar bez zaplatenia a nakladal si ho rovno do služobného auta.

Zamestnanec bezpečnostnej služby počas výkonu zamestnania postupne vynášal rôzny tovar, samozrejme, bez zaplatenia. Podľa polície ho dokonca nakladal do služobného auta. "To je vrchol. Pošpinil meno firmy, kde vykonával tú prácu," vyjadrila sa dlhoročná pracovníčka v bezpečnostných zložkách Jasmina Staruchová. Pre jeho kolegov z ostatných bezpečnostných služieb je to neospravedlniteľné, keďže vrhá zlé svetlo na všetkých. Podľa svedkov mal ukradnúť aj rôzne druhy mäsa a mäsových výrobkov.

"My sa nemôžeme pozerať na to, že je otec troch detí, alebo že je jeho situácia ťažká. Mal to riešiť inak, napríklad zmenou zamestnania, pokiaľ mu to nestačí na živobytie," uviedla Jasmina Staruchová. Podľa zistení TV JOJ si jeho aktivity všimli kolegovia, ktorí dokonca boli svedkami toho, ako veci vynáša z obchodu, ktorý mal strážiť. "Na pulte centrálnej ochrany to nasnímala kamera a už aj jeho kolegovia. Vynášal veci z objektu a oni ho prichytili," doplnila Staruchová.

"Škoda bola v tomto prípade vyčíslená vo výške viac ako 350 eur," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Ide o trestný čin. O zamestnanie a preukaz určite príde, keďže v tomto zamestnaní je bezúhonnosť jednou z priorít. "SBS-kár bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bolo mu vznesené obvinenie pre prečin krádež," doplnila Jana Ligdayová. "Zneužil svoju prácu a poslanie, ktoré mal. Nepatrí medzi SBS-károv a nemá v týchto radoch čo robiť. Hrubo porušil etiku práce," povedala Staruchová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy