Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Nehoda na pretekoch: Motocyklista narazil do divákov a zranil štyri deti
Zdielať na

Nehoda na pretekoch: Motocyklista narazil do divákov a zranil štyri deti

ŽAŠKOV / Na motokrosových pretekov v Žaškove v okrese Dolný Kubín vrazil v nedeľu, 3. septembra, motocyklista do divákov a zranil štyri deti. Pre jedno z nich musel priletieť vrtuľník.

Stovky divákov sa ako každý rok prišli pozrieť na adrenalínové kolo Slovenského pohára v motokrose a stáli popri trati. Poobede však došlo za zatiaľ nevysvetliteľných okolností ku stretu súťažiaceho motorkára a divákov.

Musel zasahovať aj vrtuľník. Zranil štyri deti, do ktorých vpálil motorkou. "Posádka leteckých záchranárov si na mieste prevzala do svojej starostlivosti 10-ročné dievča s vážnejším úrazom hrudníka v stabilizovanom stave, ktoré bolo letecky prevezené do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE.  

Ambulancie záchrannej zdravotnej služby a záchranársky vrtuľník ich transportovali do nemocníc v Martine, Banskej Bystrici a Dolnom Kubíne.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriely Kremeňovej sa prípadom zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne. "Začal trestné stíhanie a momentálne prebiehajú procesné úkony. Z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť v tomto štádiu žiadne bližšie informácie," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy