Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Rušné ráno na diaľnici: D2-ku pri Rakviciach uzavrela hromadná nehoda
Zdielať na

Rušné ráno na diaľnici: D2-ku pri Rakviciach uzavrela hromadná nehoda

BRNO / Diaľnicu D2 v Česku v smere na Slovensko uzavrela v nedeľu, 3. septembra, ráno hromadná nehoda pri Rakviciach na Břeclavsku. Zranilo sa päť ľudí, vrátane detí, pristával vrtuľník. Havarovalo päť áut, povedal ČTK policajný hovorca Bohumil Malášek. Polícia dopravu odkláňala cez exity Hustopeče a Podivín. Premávku sa podarilo obnoviť po viac ako štyroch hodinách.

Ťažkosti na D2 pri Rakvici začali už skoro ráno, keď v zúžení vrazil kamión do zvodidiel a poškodil si kolesá a nádrž. Vodič sa nezranil, ale únikom paliva sa museli zaoberať hasiči. Pred miestom prvej nehody sa krátko po 6.00 h zrazili tri dodávky a dve osobné autá, tentoraz už so zranenými.

Jedna žena pri nehode utrpela vážne zranenia, letecká záchranná služba ju transportovala do brnianskej nemocnice. Dvaja ľudia utrpeli stredne ťažké zranenia, dvaja ľahké, ošetria ich zdravotníci v Břeclavi. Záchranná služba tak podľa hovorcu Lukáša Dvořáčka eviduje piatich zranených. Hasiči v prehľade zásahov spomínali osem zranených.

Medzi účastníkmi nehody boli cudzinci. Autá mali podľa Maláška registračné značky Macedónska, Rumunska, Bulharska, Veľkej Británie a Česka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy