Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Scenár ako z hororu: Muža privalila kaplnka, zasahovali záchranári
Zdielať na

Scenár ako z hororu: Muža privalila kaplnka, zasahovali záchranári

NEDAŠOVCE / Vo štvrtok 31. augusta sa v obci Nedašovce v okrese Bánovce nad Bebravou stal vážny úraz. Pri rekonštrukcii kaplnky sa zranil muž, ktorého privalila časť stavby. Na mieste zasahovali záchranné zložky. Situáciu sleduje reportér TV JOJ Pavol Čertík.

Robotníka zasypalo počas výkopových prác. Silná rana v centre dediny sa ozvala pred pol druhou popoludní. Miestnym sa naskytol takýto pohľad. Na kaplnke sa zosypal celý múr a spadla aj strecha. "Prišiel som autom, dal som mu prvú pomoc. Odhodil som mu z hlavy kamene a robili sme, čo sme mohli," uviedol záchranca. 

Muž bol po celý čas pri vedomí a komunikoval. Našťastie dokázal hýbať rukami aj nohami. "Osobu sme nevideli, bola asi pol metra pod cestou," vysvetlil situáciu veliteľ zásahu HaZZ Bánovce nad Bebravou Peter Mišinec. Záchranárom pomohol bager. Muža museli vyslobodzovať opatrne. Hrozil ďalší zosuv.

Zraneného transportovali sanitkou na tunajší futbalový štadión. Tu si ho prevzali leteckí záchranári a v stabilizovanom stave previezli do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy