Skoro jasno
23°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Interpol žiada verejnosť o pomoc pri zistení identity chlapca, ktorého našli v Dunaji: Poznáte ho?
Zdielať na

Interpol žiada verejnosť o pomoc pri zistení identity chlapca, ktorého našli v Dunaji: Poznáte ho?

Zdroj: Interpol

GROSSMEHRING / Nemecká polícia a Interpol žiadajú verejnosť o pomoc. Zisťujú identitu chlapca, ktorého našli zabaleného vo fólii v Dunaji. Telo našli v meste Grossmehring v Nemecku. O udalosti informuje Interpol na svojom webe.

Telo malého chlapca bolo nájdené ešte 19. mája 2022 v rieke Dunaj v Nemecku pri meste Grossmehring. Dieťa bolo zaťažené kameňom a zabalené vo fólii. Doteraz nie je známe, ako dlho bolo telo vo vode. Interpol žiada verejnosť o pomoc pri zistení identity chlapca, ktorého našli v Dunaji. Informuje o tom na svojom webe.

Polícia a Interpol odhadujú, že by chlapec mal mať okolo päť až šesť rokov. Bol približne 110 centimetrov vysoký a vážil 15 kíl. Mal hnedé vlasy a jeho krvná skupina bola 0. Výsledky investigatívy tvrdia, že určitý čas strávil mimo Nemecka.

Interpol

Interpol rozoslal aj takzvaný Black Notice. 195 členským krajinám vďaka tomu posielajú medzinárodné varovania a informácie, ktoré slúžia na získanie informácií či upozornení o neidentifikovaných telách.

"Niekto vo svete musí vedieť niečo o spomínanom chlapcovi. Či už bol obeťou obchodovania s ľuďmi, únosu či násilia, sme odhodlaní zmobilizovať všetky možnosti Interpolu, aby sme chlapca identifikovali a pomohli tak polícii a kriminalistom priniesť do prípadu nejaké svetlo," uviedol Jürgen Stock, generálny tajomník Interpolu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy