Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Banálna chyba muža uväznila na Slovensku. Trest si odpykal, no ostal v pátraní
Zdielať na

Banálna chyba muža uväznila na Slovensku. Trest si odpykal, no ostal v pátraní

BRATISLAVA / Martinovi z Bratislavy sa policajti postarali o kuriózny problém. Napriek tomu, že si odpykal trest, zostal v pátraní. Obával sa, že po bežnej policajnej kontrole skončí s putami na rukách.

Martin bol ešte v roku 2019 odsúdený za ekonomickú trestnú činnosť. Dostal podmienečný a finančný trest. "Absurdné na tom bolo, že popri finančnom treste mi zakázali v ten deň aj podnikať, takže ma odstrihli od akéhokoľvek príjmu. Napriek tomu som sa ten trest snažil zaplatiť v plnej výške, no v požadovanom termíne sa mi to nepodarilo," uviedol hľadaný Martin Hrmo. 

Nakoľko Martin peniaze nezaplatil v určenej výške a v stanovenom termíne, súd mu peňažný trest premenil na trest odňatia slobody, konkrétne 62 dní väzenia. "V uznesení bolo samozrejme napísané, že sa môžem výkonu trestu zbaviť tak, že pred nástupom tú sumu 600 eur uhradím, čo som okamžite aj uhradil do štátnej pokladnice na uvedené číslo účtu. Pokladal som tým celú vec za vysporiadanú," vysvetlil.

Sumu zaplatil, no ostal v pátraní

Zvyšnú časť peňažného trestu s niekoľkomesačným oneskorením náš divák zaplatil. "V tejto situácii, keď on zaplatil to automaticky neznamená, že sa to rozhodnutie o nariadení ruší," povedal advokát Michal Maťaš. To sa už ale stalo v máji. Napriek tomu sa Martinovi začali ozývať známi, že ho hľadajú policajti. Dôvod? Dodanie do výkonu trestu. S otázkou, prečo je Martin stále v pátraní sa štáb TV JOJ obrátil na bratislavskú políciu, ktorá odkázala na príslušný súd.

Bývalý vyšetrovateľ NAKA Peter Chudý uviedol, že na diaľku nevie určiť, kto pochybil. Dá sa to vraj zistiť cez doručovacie knihy a cez poštu. "Nemôžem ísť nikam. Nemôžem ísť na dovolenku, nemôžem vycestovať, všade kde ukážem občiansky preukaz a prejdú sním cez čítačku, tak mi hrozí, že ma zatknú," dodal hľadaný Martin Hrmo. Po tom, čo sme sa o prípad začali zaujímať, bolo pátranie po našom divákovi zrušené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy