Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vracajú sa praktiky 90. rokov? Muž podpálil auto a jeho rukopis sa opakuje
Zdielať na

Vracajú sa praktiky 90. rokov? Muž podpálil auto a jeho rukopis sa opakuje

VIŠTUK / Úmyselne podpálené autá. Aj takýto problém riešia obyvatelia obce Vištuk. Auto zhorelo dokonca aj mladíkovi s telesným postihnutím. Podpaľač mu spôsobil škodu za 20-tisíc eur.

V sobotu sa vo Vištuku konalo podujatie s názvom Večer vištuckých vín. Tento kultúrny program si nenechal ujsť ani Andrej s kamarátmi. Keď sa  v noci vracal domov, čakalo ho prekvapenie, na ktoré tak skoro nezabudne. "O druhej večer, keď sme sa vracali domov, do mňa kamarát drgol, že mi horí auto. Už tu chodili medzi tým ľudia, susedia. Päť minút potom, keď som prišiel ja, dorazili policajti," uviedol poškodený Andrej Štellár. 

​Podpaľač išiel na istotu

Terénne vozidlo Andrej využíval na poľovačky, či prepravu psov, ktoré cvičí. Páchateľ mu auto prišiel zapáliť na bicykli. So sebou si priniesol aj kanister horľaviny. Podľa kamerových záznamov išiel podpaľač na istotu. Na ulici sa totiž nachádzali aj iné autá. Páchateľ sa na mieste zdržal 7 minút. Okolie si tak zrejme dobre prehliadol, aby sa uistil, že na ulici nikto nie je. Dôvod tohto činu si Andrej nevie vysvetliť. "V živote som nemal s nikým žiadny konflikt, žiadny problém. Každému som vždycky len pomohol, keď potreboval," tvrdí poškodený.

Nejde o jediný prípad podpáleného auta

Podobnú skúsenosť má aj starostka obce. "Ja si to teda neviem vysvetliť, či by to bolo zlými vzťahmi alebo či to robí jeden a ten istý človek," povedala starostka obce Vištuk Mária Vráblová. "Mám taký dojem, že polícia nekoná tak, ako by konať mala," dodala. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. "Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe. Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania bližšie informácie nie je možné poskytnúť," vysvetlila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Jana Šimunková. Páchateľovi hrozí trojročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy