Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Lodný kapitán, ktorý mal zavraždiť priateľku, necíti vinu. Proces sa vracia na začiatok
Zdielať na

Lodný kapitán, ktorý mal zavraždiť priateľku, necíti vinu. Proces sa vracia na začiatok

BRATISLAVA / Jedna z najbrutálnejších bratislavských vrážd, nie je ani z ďaleka po 10-tich rokoch definitívne uzavretá. Kapitán výletnej lode, ktorý mal v centre Bratislavy ubiť svoju partnerku a zaživa ju podpáliť sa po rokoch opäť postavil pred súd. Aj keď prípad konečne ožil, začína sa odznova.

Gerit Jan Kramer - kapitán výletnej lode z Holandska podľa prokuratúry zavraždil svoju priateľku Simonu. Motívom mala byť žiarlivosť. 25-ročnú ženu mal dobiť v byte na Obchodnej ulici. Keď sa z neho pokúšala ujsť mal ju vtiahnuť späť a tĺcť hlava nehlava. Keď upadla do bezvedomia mal ju obliať horľavinou a podpáliť.

"V čase, keď bola zapálená, nepochybne bola nažive," objasnil súdny lekár Norbert Moravanský. Kramera zadržali policajti prakticky ihneď a postavil sa aj pred súd. Prvostupňový rozsudok si, ale už nevypočul a z krajiny odišiel. Súd ho pred rokmi odsúdil na 22 rokov. Prípad ešte skončil na Krajskom súde, ktorý ho pre pochybenia vrátil späť.

Terajší sudca na Kramera vydal aj zatykač a z Holandska ho tento rok priviezli na Slovensko. Na istý čas skončil aj vo väzbe. Gerrita Jana Kramera pred pár týždňami prepustili z väzby na slobodu. Dnes sa na súde ukázal a pred senátom vyhlásil, že je nevinný.

"Tak na toto som sa ho ja nepýtal a to ani nie je úlohou obhajoby ukazovať kto to spravil. Na to musia prísť OČTK," uviedol obhajca. "Prebehne celé konanie od znovu pretože obžalovaný nesúhlasil so zmenou senátu," ozrejmil Patrik Hujsa, prokurátor KP v Bratislave. Pred vraždou mal byť Kramer aj so svojou priateľkou Simonou v Starom meste. Tam mali spoločne aj s priateľmi popíjať. Simonu mal domov odprevadiť barman. Kramer tvrdí, že nevraždil a polícia sa zamerala iba naňho.

"Existovalo nejaké podozrenie tak sa mali OČTK zaoberať aj týmto smerom. Nie to všetko staviť na jednu kartu ako sa hovorí," dodal hovorca. "Obžalovaný sa môže brániť tak ako uzná za vhodné. My sme vykonávali tak aby sme mohli podať obžalobu," doplnil prokurátor. 

"Hlavné pojednávanie bolo odročené na 26 septembra. Na pojednávaní sa budú čítať svedecké výpovede," objasnil na záver Pavol Adamčiak, hovorca Okresného a Krajského súdu v Bratislave. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy