Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Napadli ju, keď sa vracala z kúpania pri jazere. Dôchodkyňa skončila v nemocnici
Zdielať na

Napadli ju, keď sa vracala z kúpania pri jazere. Dôchodkyňa skončila v nemocnici

BRATISLAVA / Zranená dôchodkyňa skončila v nemocnici. Niekto ju mal napadnúť a zbiť, keď sa vracala zo Zlatých pieskov domov. Policajtom by pomohli výpovede svedkov.

Keď sa vracala z kúpania pri jazere, neunikol jej pohľadu poškodený lak na kabriolete. Podozrenie mala na partiu mužov, ktorí si opekali na pláži. "Zistila som, že mám zničené auto - poškriabané, dokonca aj nepekné veci za stieračom. Bola som z toho nešťastná, tak som išla za nimi, lebo my vieme, kto to zvykne robiť. Aj som im vynadala, že či sa takto zabávajú. Na to jeden, ktorý má tiež problémy s ovládaním a bol nafetovaný a opitý, vyskočil na mňa na tom briežku a ma nejakým spôsobom otočil a povedal mi, že mi vypichne oko, obleje ma kyselinou a nič neuvidím," opísala pani Viera.

Podľa pani Viery ju následne mal muž udrieť o strom a zhodiť tak, že zostala k nemu otočená chrbtom. "On ma ešte pritlačil nohou, mám stopy na tričku a zistili aj policajti. Buchol mi s nohou na ruku tak, že sa mi prehla až na druhú stranu," priblížila pani Viera.

Po incidente pani kontaktovala políciu, ktorá prišla v krátkom čase aj so záchranármi. "V sobotu 12. augusta 2023 krátko pred 21. hodinou sme prijali na linku tiesňového volania žiadosť o pomoc k staršej žene, ktorá mala byť napadnutá v Bratislave na Zlatých pieskoch. Na miesto sme bezodkladne vyslali ambulanciu záchrannej zdravotnej služby, ktorá po prvotnom ošetrení transportovala 78-ročnú ženu s poranením hornej končatiny a hlavy do nemocnice v Bratislave," informoval Viliam Sládek, operátor Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR.

Podľa pani Viery strávila tri dni v nemocnici a mala aj otras mozgu. Stretla sa aj s verziou, že má možný páchateľ šíriť viac verzií o tom, ako prišla k zraneniam. "Jedna verzia je taká, že ja som si to sama spôsobila, hoci už to riešili vyšetrovatelia a majú dôkazy, že sa to stalo. Ďalšia verzia, že ma rybári napadli," uviedla pani Viera.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava II začal v tejto veci trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," informovala Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Dopomôcť objasniť celý prípad by mohli výpovede svedkov, ktorí v ten deň boli na mieste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy