Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Predbiehať v zákrute sa nevypláca: Skútristu museli transporotovať letecky
Zdielať na

Predbiehať v zákrute sa nevypláca: Skútristu museli transporotovať letecky

IŽA/KOMÁRNO / Nezvládol riadenie, zišiel do priekopy a tam stratil vedomie. Ťažké zranenia utrpel vodič skútra pri Komárne, ktorý sa snažil predbiehať. Na zistenie alkoholu mu v nemocnici odobrali krv.

Viac ako dve hodiny bola v sobotu podvečer uzavretá cesta medzi Ižou a Komárnom. 47-ročný vodič skútra, idúci pravdepodobne z ižianskeho štrúdľového festivalu, predbiehal v zákrute osobné auto. Riadenie motocykla ale nezvládol, prešiel do protismeru zišiel z cesty do priekopy, kde prešiel ešte niekoľko metrov a v bezvedomí k nemu volali okoloidúci vodiči záchranárov. "Muž utrpel ťažké poranenia, záchranári ho ošetrili,"  uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Do nemocnice ho viezol vrtuľník

V záchranárskom vozidle ho stabilizovali viac ako jeden a pol hodiny, aby ho mohli preložiť do vrtuľníka, ktorý pristál priamo na ceste. Na motocykli vznikla približne tisíceurová škoda. Jej majiteľ a súčasne zranený vodič, ktorý je občanom Maďarska, dopadol horšie. "Motocyklistovi bola na zistenie alkoholu, prípadne iných návykových látok odobratá krv," dodala Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Cestu po vykonaní policajnej obhliadky spriechodnili krátko pred šiestou. "Nakoľko muž utrpel vážne zranenia, bol o jeho hospitalizácií vyrozumený zastupiteľský úrad Maďarska," dodala Krčová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy