Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajtovi chceli dať bombu pod auto: Motívom bola jeho práca
Zdielať na

Policajtovi chceli dať bombu pod auto: Motívom bola jeho práca

TRNAVA / Po zadržaní dvoch mužov, ktorí plánovali vraždu policajta, polícia zverejnila na svojom facebookovom profile video zo zadržania jedného z nich. Motívom konania dvojice mala byť práve práca policajta. Obvinená dvojica sa policajta chcela zbaviť tak, že si mala zadovážiť výbušninu, ktorú podľa portálu TVnoviny plánovali dať pod jeho auto.

Motívom bola pomsta

Výbuch mal nastať v čase, keď si policajt nasadne do auta. A to všetko len preto, že ich dotyčný trnavský policajt mal zastavovať, keď ich videl ísť autom. Pravidelne mali totiž šoférovať bez vodičského preukazu. Predmet mal jeden z nich vyhodiť vedľa cesty na trase Leopoldov - Hlohovec ešte začiatkom roka. A práve tento úsek desiatky policajtov, ako aj vojakov včera od ranných hodín prehľadávali. Zaistený predmet zaslali na expertízu.

Následne pri razii Ráchel zadržali kukláči z Nitry obvineného Petra B. Zároveň urobili 4 domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov. Ďalší z dvojice Roman Č. je v súčasnosti vo väzbe. Za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy na chránenej osobe im hrozia vysoké tresty. 25 rokov prípadne doživotie.

Roman Č. je v súčasnosti vo väzbe

V minulosti bol právoplatne odsúdený pre rôznu drogovú aj násilnú trestnú činnosť. Roman Č. je vo výkone trestu odňatia slobody pre drogovú trestnú činnosť - 4 roky a 4 mesiace. V minulosti bol 5-krát právoplatne odsúdený za rôznu násilnú a drogovú trestnú činnosť, stíhaný za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia a boli voči nemu vykonané opakované služobné zákroky zo strany príslušníkov PMJ, čo bolo motívom zločinu.

Obaja čelia obvineniu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy na chránenej osobe z osobitného motívu - pomsty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy