Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Centimetre od tragédie. Osobné auto sa "zahryzlo" do vlaku na železničnom priecestí
Zdielať na

Centimetre od tragédie. Osobné auto sa "zahryzlo" do vlaku na železničnom priecestí

KVETOSLAVOV / Auto zrazilo vlak. Nie, nepomýlili sme sa, počujete naozaj dobre. Kuriózna dopravná nehoda sa stala ráno, 16.8., keď vodička prechádzala cez priecestie na červenú. Mala šťastie, len kúsok ju delil od možných tragických následkov.

Pravdepodobne pre nepozornosť vodičky sa v ranných hodinách zrazilo auto s vlakom. Podľa informácii TV JOJ, vodička si údajne nevšimla blikajúce červené svetlá, ktoré už dlhšie signalizovali prichádzajúci vlak. Keď vlakvedúci spozoroval auto, použil rýchlobrzdu. "Dnes krátko pred pol deviatou na trase Kvetoslavou - Nové Košariská k zrážke vlaku s cestným motorovým vozidlom," uviedla Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa ŽSR.

Len centimetre delili vodičku aj cestujúcich od vážnejších následkov. Niekoľko tonový kolos zastal až po desiatkach metrov. "Zasahujúci príslušníci asistovali pri vystupovaní cestujúcich z vlaku. Na havarovanom vozidle vykonali protipožiarne opatrenia," ozrejmila Lenka Košťálová, hovorkyňa KR HaZZ v Trnave"Doprava bola obnovená desať minút pred desiatou hodinou. Pri zrážke neutrpel nikto žiadne zranenia," dodala Feik Achbergerová.

Pre dopravnú nehodu meškali na trati tri spoje, od pol hodiny do dve a pol hodiny. Presné príčiny nehody a výšku škody polícia ešte vyšetruje. Podľa aktuálnych štatistík Železníc Slovenskej republiky, od začiatku roka k dnešnému dňu nezomrel nikto pri zrážke vlaku a osobného auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy