Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Futbalový zápas, ktorý sa odohrá v Trnave, je označený za rizikový. Treba počítať s obmedzeniami
Zdielať na

Futbalový zápas, ktorý sa odohrá v Trnave, je označený za rizikový. Treba počítať s obmedzeniami

TRNAVA / Trnavu čaká už zajtra večer medzinárodný futbalový zápas Spartaku s Lech Poznaň, pričom do Malého Ríma plánuje zavítať približne tisíc poľských fanúšikov. Športové podujatie budú sprevádzať zvýšené bezpečnostné opatrenia, pretože polícia označila ich stretnutie ako vysoko rizikové.

Poľskí futbaloví fanúšikovia prídu do Trnavy na zápas so Spartakom autobusmi. Polícia uzavrie parkoviská a v bezprostrednom okolí štadióna chystá viaceré dopravné obmedzenia. "Predpokladaný čas uzavretia ulíc je o 14tej hodine, avšak v prípade potreby môžu policajti uzavrieť aj v skorších hodinách. Ulice budú uzavreté počas celej doby opatrení až do neskorého večera," uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Na uliciach bude nie len množstvo policajtov - personálne kapacity posilňuje aj usporiadateľ. "Okolo 360 pracovníkov prevažne z SBS bude dohliadať na poriadok v štadióne a v okolí štadióna," ozrejmil Patrik Velšic, PR a event manažér FC Spartak Trnava. 

Návštevníkov čaká aj trojstupňová kontrola. "Na prvom stupni budú kontrolované občianske preukazy, či sedí meno na menom na vstupenke, na 2. turniket a lístok a na treťom - osobná prehliadka, aby neboli na štadión donesené veci, ktoré sú zakázané," dodal Velšic. 

Vzhľadom k tomu, že polícia označila zápas ako vysoko rizikový, sa tresty pre výtržníkov budú zdvojnásobovať. Maximálna možná pokuta pre nich v blokovom konaní tak môže vyrásť až na 1000 €.

V prípade, že sa fanúšikovia dopustia trestného činu, nemusí im zostať len zápis v registri trestov. "Súd môže týmto osobám zároveň uložiť zákaz vstupu na akékoľvek športové, kultúrne alebo spoločenského podujatia. V prípade, ak tento zákaz porušia, dopúšťajú sa tým ďalšieho trestného činu," doplnila na záver Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy