Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zápas medzi Ferencvárosom Budapešť a Slovanom Bratislava budú sprevádzať obmedzenia
Zdielať na

Zápas medzi Ferencvárosom Budapešť a Slovanom Bratislava budú sprevádzať obmedzenia

BRATISLAVA / Stredajší rizikový zápas medzi Ferencvárošom Budapešť a Slovanom Bratislava budú sprevádzať prísne bezpečnostné obmedzenia. Na fanúšikov oboch veľkých rivalov budú dohliadať stovky policajtov. Najmä v okolí národného futbalového štadiónu sa pripravte na viaceré dopravné obmedzenia.

Odvetný duel druhého predkola Ligy majstrov je síce na programe až v stredu, 27. júla, o 20.30, no väčšie množstvo policajtov stretnete v uliciach Bratislavy už od utorka. "Uvedené športové podujatie považujeme za rizikový zápas, pri ktorom predpokladáme vznik bezpečnostných rizík na štadióne, ale aj mimo štadióna, s možným narušením verejného poriadku a komplikácii v cestnej premávke v dôsledku presunov fanúšikov športového podujatia," informuje hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 

V teréne budú nasadení policajti poriadkových jednotiek, ťažkoodenci, kynologovia aj dopraváci

Tí budú riadiť dopravu nielen pri presune fanúšikov na štadión, ale najmä v okolí Tehelného poľa. V jeho okolí čakajú na vodičov viaceré obmedzenia. Týkať sa budú najmä ulíc Bajkalská, Príkopová, Viktora Tegelhoffa a Kalinčiakova. Tie budú úplne uzavreté. Fanúšikovia Ferencvárošu prídu vlakom na stanicu Bratislava - Nové mesto. V súvislosti s ich príchodom bude v stredu od 16:30 úplne uzavretá Tomášikova ulica v úseku od Vajnorskej ulice po Trnavskú cestu. "Touto cestou apelujeme na občanov, aby neparkovali autá v oblasti železničnej stanice Nové mesto, predstaničného námestia a Tomášikovej ulice," informuje Szeiff. 

Obmedzenia MHD v okolí štadióna

Cestujúci mestskou hromadnou dopravou by sa mali pripraviť na možné odklony liniek v okolí štadióna. "V teréne budú policajtky a policajti zo všetkých okresných veliteľstiev mestskej polície a aj z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie spolu so psami. Okrem väčšieho počtu policajtov v uliciach posilňujeme aj výkon v kamerovom stredisku Mestskej polície Bratislava," uviedla hovorkyňa Mestskej polície Bratislava, Barbora Krajčovičová. 

Zákaz predaja alkoholu 

Bratislavská mestská časť nové mesto dokonca vydala rozhodnutie, ktorým zakazuje predaj a pitie alkoholu pred a po zápase. Zákaz bude platiť v okolí Tehelného poľa od stredy od obeda do štvrtka rána do 6 tej. Týkať sa bude nielen pitia na verejnosti, ale aj prevádzok.

V minulotýždňovom stretnutí futbalistov Ferencvároša a Slovana zvíťazili belasí 2:1. Maďarskí fanúšikovia im deň pred duelom rozbili autobus kameňmi. Nikomu sa našťastie nič nestalo a vandalov o niekoľko hodín neskôr zadržali. Počas zápasu sa na štadióne ozývali nielen hanlivé heslá na margo jednej aj druhej strany, ale aj poukazovania na historické udalosti a nechýbali ani svetlice. Polícia zaviedla aj na nadchádzajúci zápas prísne bezpečnostné opatrenia, aby sa nezopakovali veľké násilnosti v hľadisku spred 30 rokov, keď sa tieto dva kluby stretli. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy