Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hasiči a vojaci, ktorí vyrazili k požiaru v Slovinsku, sa vrátili domov. Privítal ich minister vnútra
Zdielať na

Hasiči a vojaci, ktorí vyrazili k požiaru v Slovinsku, sa vrátili domov. Privítal ich minister vnútra

SLOVESNKO / Slovenskí hasiči a vojaci, ktorí vo štvrtok, 21. júla, vyrazili k rozsiahlemu požiaru v Slovinsku, sa v pondelok, 25. júla,vrátili domov. Ich prítomnosť pri hasení požiarov v prírodnom prostredí v oblasti Kras na juhozápade Slovinska bola nedoceniteľná. Náš štáb čakal na príchod hrdinov, priamo pred hasičskou stanicou v bratislavskej Petržalke.

Osem vojakov s vrtuľníkom a šesť hasičov s tromi špeciálnymi autami sa hneď v prvý deň príchodu pustilo do boja so zničujúcimi plameňmi. Cesta im trvala osem hodín, ale aj napriek únave sa zapojili do spolupráce s ďalšou tisíckou hasičov z rôznych regiónov, vojakmi a ďalšími vrtuľníkmi a lietadlami. Bojovali bok po boku proti požiaru.​

Príslušníkov Hasičského a záchranného zboru privítal minister vnútra SR Roman Mikulec. 

Každý deň začínali skoro ráno

Za prvých päť hodín v piatok spustil slovenský vojenský vrtuľník neuveriteľných 65 bambi vakov plných vody. A ďalšie hektolitre vylievali až do večera a počas ďalších dní. Celkový počet zhodov sa vyšplhal na 351. Slovenský tím použil celkovo na hasenie 702 000 l vody. Aj vďaka ich pomoci sa podarilo dostať požiar v Slovinsku pod kontrolu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy