Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Prísne bezpečnostné opatrenia a obmedzenia v doprave. Ďalší rizikový zápas v Bratislave
Zdielať na

FOTO: Prísne bezpečnostné opatrenia a obmedzenia v doprave. Ďalší rizikový zápas v Bratislave

BRATISLAVA / Ďalší futbalový zápas, ktorý polícia vyhodnotila ako rizikový. Ide o futbalové derby Slovan - Trnava, ktoré štartuje od 16:30 na štadióne Tehelné pole v hlavnom meste. Zápas sprevádzajú aj prísne bezpečnostné opatrenia zo strany polície a obmedzenia v doprave.

​Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková informovala občanov, čo si môžu zobrať a čo nesmú prechovávať počas športového podujatia. "Občanom, ktorí sa plánujú zúčastniť športového podujatia pripomíname, že je zakázané vnášať na miesto podujatia alebo používať pyrotechnické výrobky, kuklu, strelnú zbraň, chladnú zbraň alebo inú vec, ktorou urobiť útok voči telu dôraznejším. Taktiež je zakázané navštevovať podujatie pod vplyvom alkoholu, omamných a psychotropných látok. Zároveň žiadame občanov, aby počas celého bezpečnostného opatrenia rešpektovali pokyny a výzvy polície a boli ohľaduplný voči ostatným občanom," uviedla Šimunková.

Martin Chlebovec, hovorca dopravného podniku v Bratislave ozrejmil situáciu dopravy počas podujatia. "Po futbalovom stretnutí budú na Národnom futbalovom štadióne približne od 19-tej pripravené záložné vozidlá na posilovú dopravu podľa pokynov dopravného dispečingu. Po skončení zápasu vypravíme tieto posilové spoje zo zastávok, ktoré sú blízkosti futbalového štadióna na Tehelnom poli a to na linkách 4, 39, 61 a 98," doplnil na záver Chlebovec. 

Hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Barbora Krajčovičová vyzýva občanov k slušnému správaniu. "Fanúšikov oboch futbalových tímov vyzývame k slušnému a dôstojnému správaniu a vyhnutiu sa nešportovým prejavom. V okolí Národného futbalového štadióna budú prioritne prítomné hliadky útvaru zásahovej jednotky a kynológie. V prípade potreby sme však pripravení posilniť výkon služby a to hliadkami z ostatných okresných veliteľstiev," informovala Krajčovičová. 

Fanúšikovia Spartaka Trnava prišli do Bratislavy vlakom na stanicu Nové Mesto, na štadión ich previezli špeciálnymi autobusmi. V okolí štadióna je obmedzená doprava. Fanúšikovia skandujú pred štadiónom. 

Bratislavská polícia doposiaľ zaznamenala dve protiprávne konania fanúšikov v súvislosti so sobotným futbalovým zápasom medzi ŠK Slovan Bratislava a Spartakom Trnava na Národnom futbalovom štadióne. "V súvislosti s príchodom a presunom fanúšikov boli zaznamenané doposiaľ dve protiprávne konania, a to porušenie zákazu používania pyrotechnických výrobkov v zmysle zákona o organizovaní verejných športových podujatí a neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa," informujú policajti. Oba prípady vyriešili v blokovom konaní uložením pokuty vo výške 500 eur. "Iné protiprávne konania sme doposiaľ nezaznamenali," doplnili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy