Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nabúral do 2 stojacich áut, následne ho prichytili policajti. Vinu si pred súdom priznal
Zdielať na

Nabúral do 2 stojacich áut, následne ho prichytili policajti. Vinu si pred súdom priznal

PREŠOV / Ďalší opitý vodič skončil za mrežami policajnej cely. 50-ročný muž dokonca nabúral pri svojej jazde do dvoch stojacich áut a ušiel. Zakrátko ho ale vypátrala policajná hliadka a po dychovej skúške skončil s putami na rukách. Pred súdom si chybu priznal. O svojom počínaní sa podľa vlastných slov dozvedel až potom, keď ho vypátrali policajti.

50-ročného muža predviedli pred sudcu po nociach strávených v policajnej cele. Už s triezvou hlavou sa zodpovedal za jazdu pod vplyvom alkoholu, pri ktorej nielenže ohrozil ľudí okolo ale ešte aj vrazil do dvoch stojacich áut, v ktorých sedeli ženy vodičky. A to nebolo všetko. Z miesta nehody jednoducho odišiel. No ďaleko sa nedostal. "Vodič na mieste nehody nezotrval a odišiel preč. Policajná hliadka tohto nezodpovedného vodiča v krátkom čase vypátrala a okrem iného aj podrobila dychovej skúške," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Po jej výsledku, ktorý dosiahol bezmála dve promile, skončil 50-ročný vodič s putami na rukách v policajnom aute. "Po obmedzení na osobnej slobode bol tento vodič umiestnený do cely policajného zaistenia a po vykonaní procesných úkonov mu bolo vznesené obvinenie pre trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," dodala Ligdayová. "Ušiel som ani neviem, že som ušiel. Ja som zistil, že sa niečo stalo až keď boli policajti pri mne. Ja som dovtedy vôbec nevedel, ja si nepamätám nič," povedal odsúdený vodič.

Dopravná nehoda, ktorú spôsobil svojou jazdou sa našťastie obišla bez zranení. Škody predbežne vyrátali na takmer tri tisíc eur. Zo súdu odkráčal vodič s právoplatným trestom. Za volant si tak skoro nesadne. A ešte má aj podmienku. "Obvinený bol uznaný sudkyňou pre prípravné konanie uznaný za vinného za čo mu bol uložený trest vo výške štyroch mesiacov s podmienečným odkladom uloženého trestu na dobu 12-tich mesiacov. A zároveň trest zákazu viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu dvoch rokov," ozrejmila Ivana Petrufová, hovorkyňa Krajského súdu v Prešove. "Tak som spokojný ani som nečakal nič lepšie. Urobil som somarinu tak si musím teraz svoje viete čo," dodal odsúdený vodič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy