Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragická dopravná nehoda. O život prišlo len 3-ročné dieťa
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda. O život prišlo len 3-ročné dieťa

MERNÍK / K tragickej udalosti došlo medzi obcami Merník a Michalok v okrese Vranov nad Topľou. Pri dopravnej nehode prišlo o život len trojročné dieťa. Jeho mamička skončila v nemocnici vo veľmi vážnom stave a jej život visí na vlásku. S autom vyleteli z cesty a prevrátili sa do potoka na strechu.

Stalo sa to na ceste medzi obcami Merník a Michalok. Podľa svedkov, ktorí išli okolo, mladá mamička za volantom osobného auta zrejme nezvládla zákrutu. Auto vyletelo mimo cestu a zletelo do potoka prevrátené na strechu. "Vodička v ľavotočivej zákrute prešla do protismeru. Asi po dvadsiatich minútach ju niekto našiel," priblížil Milan Geci-Borov, majiteľ odťahovej služby.

Dieťa vytiahli z havarovaného vraku ako prvé, no mladá žena ostala zakliesnená v aute. Na pomoc vzlietol aj záchranársky vrtuľník. "K udalosti sme vyslali pozemných aj leteckých záchranárov," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchranárov. "Po pristáti záchranárskeho vrtuľníka vedľa nehody, záchranári zistili, že zranenia trojročného dieťatka sú nezlučiteľné so životom. Druhá osoba ostala v starostlivosti pozemných záchranárov," priblížila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Air transport Europe.

Lekári ju do nemocnice prijali vo veľmi vážnom stave a mladá mamička doslova bojuje o život. Na sociálnych sieťach o nej ľudia z okolia píšu ako o bezpečnej a zodpovednej vodičke. Čo sa stalo nateraz nevedno. Príčinu ako aj okolnosti nehody prešetruje polícia. "Okresný vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

​Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove došlo k prevráteniu vozidla mimo cesty. Hasiči pomáhali pri vyslobodení osoby z vozidla. Na mieste zasahovali štyria hasiči z Vranova nad Topľou s jedným kusom techniky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy