Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Tragická nehoda: Otec zomrel vedľa svojho 9-ročného syna. Ten je v nemocnici
Zdielať na

Tragická nehoda: Otec zomrel vedľa svojho 9-ročného syna. Ten je v nemocnici

ĽUBOREČ / Pri ďalšej tragédii zasahovali záchranné zložky z Lučenca aj z Veľkého Krtíša. Zrážku osobného auta s nákladným, žiaľ, jeden z vodičov neprežil. Nešťastie je o to smutnejšie, že na sedadle vedľa neho sedel aj jeho malý syn. Zraneného chlapca previezli do nemocnice.

Osobné auto smerovalo do Veľkého Krtíša. Za volantom sedel 40-ročný muž. Vedľa neho jeho 9-ročný syn. V stúpaní a v tiahlej zákrute mal prejsť do protismeru. Cesta bola mokrá, vzadu mali naložené ťažké náhrobné kamene.

"Podľa doposiaľ zistení z miesta nehody prešiel 40-ročný vodič z doposiaľ nezistených príčin do protismeru," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Zrážke sa už podľa spolujazdca nákladného auta nedalo zabrániť. Rana bola obrovská. Niekoľkotonové auto o pár metrov posunulo, predok osobného auta úplne vtlačilo dovnútra. Jeho vodič nemal šancu. Vážnym zraneniam, žiaľ, na mieste podľahol.

"Sme išli pomôcť, ale chlapovi sa už nedalo pomôcť. Chlapček mal poranenú hlavu a vykĺbenú ruku," opísal spolujazdec z nákladiaka. 9-ročný syn vodiča bol podľa svedkov pripútaný. Chlapček bol v šoku a veľmi plakal. Do príchodu záchranných zložiek ho utešovali a rozprávali sa s ním. Z auta ho museli vystrihnúť hasiči z Lučenca, ktorí na miesto prišli súčasne aj so záchranármi.

"Operačným strediskom sme boli vyslaní ku dopravnej nehode osobného auta a nákladného vozidla. Na mieste sa nachádzali dve zranené osoby. Jeden maloletý chlapec. Toho sa podarilo pomocou náradia vystrihnúť," informoval Jozef Bystriansky, veliteľ zásahu HaZZ Lučenec. Záchranári ho previezli do nemocnice v Lučenci. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie pre usmrtenie, ku vyšetrovaniu tragédie prizvali aj znalca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy