Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Tragická nehoda: Reflexný prvok by len 19-ročnému chlapcovi možno zachránil život
Zdielať na

Tragická nehoda: Reflexný prvok by len 19-ročnému chlapcovi možno zachránil život

VRAKÚŇ / Policajti z Dunajskej Stredy vyšetrujú tragickú nehodu, pri ktorej vyhasol život 19-ročného chlapca. V aute, ktoré ho zrazilo, sedeli jeho rovesníci.

Podľa prvotných informácií mal mladík tlačiť bicykel s defektom na prednom kolese popri pravom okraji cesty. 19-ročný vodič, ktorý išiel krátko pred 22.00 h v rovnakom smere, mladíka v čiernom a bez reflexných prvkov pravdepodobne nevidel a zachytil ho pravou prednou časťou auta.

Náraz bol taký silný, že mladík utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Rozbité čelné sklo na vozidle zranilo aj mladú spolujazdkyňu. Dychová skúška vodiča prítomnosť alkoholu nepotvrdila.

Prípad si prevzal vyšetrovateľ, ktorý úmrtie chodca rieši ako prečin usmrtenia. Presné príčiny nehody sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.
Polícia upozorňuje a pripomína, že "reflexná vesta, pásik alebo iné reflexné prvky na oblečení vám môžu zachrániť život na ceste. Ich používaním chránite nielen seba, ale aj zvyšujete šancu, že vás vodiči dostatočne včas uvidia a stihnú na vás zareagovať".

Súvisiace články