Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nie je vandal ako vandal: Zničené kvetináče títo asi nepreplatia
Zdielať na

Nie je vandal ako vandal: Zničené kvetináče títo asi nepreplatia

DOLNÝ KUBÍN / V Dolnom Kubíne riešila mestská polícia spúšť, ktorú za sebou zanechali vandali. A nestalo sa to prvýkrát. Kvetinovú výzdobu zničili už v minulosti mladí návštevníci z iného mesta, ktorí sa v Dolnom Kubíne boli zabaviť. Teraz bol však vinníkom niekto iný.

Dolnokubínčania mali ešte v živej pamäti ako kvetinovú výzdobu, ktorú mesto zveľaďuje roky, takto ničili mladíci, ktorí išli na diskotéku. Usvedčil ich kamerový záznam a mladíci sa priznali. "Krátko po druhej hodine ráno došlo k poškodeniu kvetinovej výzdoby na ulici Kohútov sad," uviedol náčelník mestskej polície Dolný Kubín Dušan Medzihradský. K incidentu sa vyjadril aj riaditeľ základnej školy Rastilslav Eliáš: "Starali sme sa o to asi 10 rokov. Sú polámané, ohryzené, zničené sadenice." 

Iný vinník, rovnaké následky

Kamerový záznam aj teraz usvedčil vinníkov. Avšak pravda bola oveľa prozaickejšia. Nešlo o typických vandalov. Takto sa zrejme hrali tri mláďatá kuny. "Podobne ako mačky, keď sa hrajú s klbkom, je to pre ne nácvik na život, na lov," vysvetlil generálny riaditeľ Štátnej ochrany prírody Dušan Karaska.

Aby sa situácia nezopakovala, kuny ide mestská polícia odchytiť. Majú už pripravenú klietku. "Ako návnadu použijeme surové kuracie mäso a vajíčko. Po odchytení budú pustené ďalej do prírody," dodal Medzihradský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy