Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Enviropolícia zachraňovala týranú ročnú sučku. Majiteľa nahnevala útokom na sliepky
Zdielať na

Enviropolícia zachraňovala týranú ročnú sučku. Majiteľa nahnevala útokom na sliepky

LUČENEC / Enviropolicajti vyšetrujú brutálny útok na ročnú sučku. Na zviera mal na dvore rodinného domu v obci Mašková zaútočiť jeho majiteľ. Muža nahnevalo, že pes roztrhal štyri sliepky. Sučka trpela niekoľko hodín, kým sa dostala do rúk veterinárky.

Hlboké škaredé rany a to len pár centimetrov od očí. Svoju sučku našla tínedžerka v takomto zúboženom stave na dvore. Bola ako vždy priviazaná na reťazi. "Úplne sa bála, triasla sa, krvavá bola celá," priblížila dcéra údajného útočníka. Šokujúce na prípade je to, že kríženca nemeckého vlčiaka mal brutálne napadnúť otec tínedžerky. Muž sa tým ani netajil. Na zviera útočil zrejme v noci. "On povedal, že to bolo roxorom, že ho tak domlátil. Ale to nebolo roxorom, ale sekáčom," dodala dcéra údajného útočníka. 

Nahnevalo ho to, že sučka usmrtila 4 sliepky. Paradoxom je, že z reťaze ju mal pustiť práve on. Len ju zabudol priviazať späť. "Pustil toho psa, že nech si pobehá, ale pustil aj sliepky. A on zaspal a ten pes bol stále pustený, lebo ho nezaviazal," opísala dcéra údajného útočníka. "Mrzí ma to, ale v opitosti. 4 sliepky dotrhané. Udieral som ho roxorom, čo som chytil. To sú nervy," odpovedal údajný útočník.

Doráňanú Taru vo veľmi vážnom stave previezli do Lučenca na veterinárnu kliniku. "Boli tam mnohopočetné fraktúry, sučka bola v obrovských bolestiach. Trpela. Kolegyňa doktorka Antalová sučku prijala, stabilizovala, ošetrila. Rany museli byť zašité," ozrejmila Zuzana Šufliarska, majiteľka veterinárnej kliniky. Strávila tam niekoľko dní. Momentálne sa má oveľa lepšie. "Aj napriek tomu, čo jej človek spôsobil, tak sučka má rada ľudí, aj ostatné psíky. Takže veríme, že sa zotaví 100 percentne," dodala Šufliarska.

Vyšetrovateľ enviropolície začal trestné stíhanie pre týranie zvierat. Policajti prípad naďalej vyšetrujú. Dôležitá bude aj správa od veterinárnej lekárky. Obvinenie zatiaľ nikomu nevzniesli. "Zatiaľ neznámy páchateľ na dvore RD v obci Mašková doposiaľ neznámym predmetom udieral do oblasti hlavy ročnú sučku. Boli zaistené viaceré stopy, ktoré sú predmetom znaleckého skúmania," ozrejmila Zuzana Podhradská, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy