Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na politickom zhromaždení vybuchla bomba: Hlásia najmenej 40 mŕtvych
Zdielať na

Na politickom zhromaždení vybuchla bomba: Hlásia najmenej 40 mŕtvych

Zdroj: TASR

ISLAMABAD / Najmenej 30 ľudí dnes zomrelo pri explózii bomby na zhromaždení stúpencov radikálneho duchovného a vodcu islamistickej strany v okrese Badžur na severozápade Pakistanu pri hraniciach s Afganistanom. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na políciu. Desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia.

Až 150 ďalších osôb utrpelo zranenia, povedal lekár z nemocnice, kam boli obete odvezené. Pozadie tohto výbuchu zatiaľ zostáva nejasné. Zhromaždenie organizované stranou JUI-F maulánmi Fazlera Rahmána sa konalo na okraji mesta Chár a boli na ňom stovky ľudí. Po výbuchu zostali na zemi mŕtvi, zakrvácanie zranení, prevrátené stoličky.

Polícia uviedla, že poranení účastníci stretnutia boli po explózii odvážaní do hlavnej nemocnice v meste a že niektorí z nich sú v kritickom stave. Na miesto pre zranených tiež prileteli vrtuľníky a dopravujú ich do Péšávaru, metropoly provincie Chajbar Pachtunchvá. "Nevieme povedať, koľko ľudí zomrelo, ale na mieste je veľa mŕtvych," povedal agentúre DPA zástupca polície.

​Agentúra AP píše, že Rahmán je považovaný za duchovného blízkeho radikálnemu hnutiu Taliban. Ním vedená strana je súčasťou súčasnej pakistanskej vládnej koalície. Nie je jasné, či Rahmán na zhromaždení bol. V Pakistane sa konajú politické mítingy pred tohtoročnými parlamentnými voľbami. Tie sa budú konať na jeseň. DPA píše, že strana JUI-F bola terčom útokov už v minulosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy