Jasno
14°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Najtragickejšia nehoda autobusu: Vodič už pozná svoj trest
Zdielať na

Najtragickejšia nehoda autobusu: Vodič už pozná svoj trest

NITRA/JELENEC/KOLÍŇANY / Sudca otvoril hlavné pojednávanie v prípade tragickej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019, pri ktorej vyhaslo 12 životov. Nehoda sa odohrala na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. Vodič nákladného auta pred súdom vyhlásil, že je vinný. Súd mu nariadil 8 rokov väzenia. Rozsudok nie je právoplatný.

​​Pár kilometrov pred cieľom na Zlatomoraveckej ceste vrazilo do autobusu oproti idúce nákladné auto, ktoré viezlo štrk. Tragickou nehodu sa zaoberali vyšetrovatelia, ako aj znalci. Dnes, 27. júla, sudca otvoril hlavné pojednávanie a prokurátor číta obžalobu. Na lavici obžalovaných sedí vodič nákladného auta Július F. Pojednávania sa zúčastnili aj príbuzní obetí. 

Na lavicu obžalovaných sa posadil 63-ročný Július. Vodič nákladného auta na súde vyhlásil, že je vinný a dokazovanie preto nebolo potrebné. Vodič sa na pojednávaní rodinám aj ospravedlnil. Povedal aj to, že ich nežiada o odpustenie, keďže vie, že by nikdy neodpustili a neurobil to v ich situácii ani on. Už zakrátko sudca rozhodol, vodič pôjde do väzenia a 10 rokov má zakázané šoférovať.

Trest odňatia slobody v trvaní 8 rokov s minimálnym stupňom stráženia. Pod mimoriadne tragickú nehodu sa podpísal zlý technický stav nákladiaka, ktorý Július riadil. Išlo konkrétne o podhustené pneumatiky. Sudca pri výške trestu prihliadal aj na to, že vodič dostal v minulosti trikrát pokutu za rýchlosť a zlý technický stav vozidla. 

Pred takmer 4 rokmi nákladné auto skrížilo cestu autobusu. Zrážku neprežilo 12 ľudí. Najmladšia obeť mala 15 rokov a najstaršia 70. Rozsudok nie je právoplatný. Vodič si nechal čas na rozmyslenie či sa odvolá, alebo nie.

Viac sa o tragickej nehode dočítate tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy