Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda autobusu, ktorá otriasla Slovenskom: Presne rok od zrážky padlo obvinenie
Zdielať na

Nehoda autobusu, ktorá otriasla Slovenskom: Presne rok od zrážky padlo obvinenie

NITRA/JELENEC/KOLÍŇANY / V prípade tragickej dopravnej nehody z minulého roka padlo obvinenie. Tragická zrážka, pri ktorej vyhaslo 12 životov, sa stala 13. novembra na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. Operačné stredisko hneď na miesto poslalo 9 záchranárskych sanitiek a dva vrtuľníky. Znalci zo znaleckého ústavu dopravy zo Žiliny v lete informovali o  príčine mimoriadne tragickej nehody.

Tragédiu ktorá sa stala presne pred rokom dnes pripomína  kríž v blízkosti cesty, kde došlo ku dopravnej nehode.  Autobus smeroval z Nitry do Kolíňan a Jelenca. Pár kilometrov pred cieľom na Zlatomoraveckej ceste vrazilo do autobusu oproti idúce nákladné auto, ktoré viezlo štrk. Tragickou nehodu sa zaoberali vyšetrovatelia, ako aj znalci. Kým polícia sa k záverom nevyjadruje prokuratúra potvrdila, že už obvinili vodiča nákladného auta. Hrozí mu 4 až 10 rokov väzenia.  "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Nitre, dňa 12.11.2020 vzniesol vodičovi nákladného motorového vozidla obvinenie za prečin všeobecného ohrozenia," uviedol hovorca nitrianskej prokuratúry Jaroslav Maček.


Obete medzi, ktorými bolo 5 stredoškolákov, ktorí išli domov zo školy, ale aj mami, otcovia či starí rodičia si dnes v Kolíňanoch uctili kladením venca. V Jelenci zas budúci týždeň trom 17 ročným dievčatám, ktoré odtiaľ pochádzali odhalia pamätník v kruhu najbližších.

Situáciu sme sledovali minútu po minúte. Pozrite si celý priebeh mapovania našich reportérov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy