Jasno
14°
Bratislava
Vražda, akú Slovensko nezažilo: Kamarátovi takmer odrezal hlavu príborovým nožom
Zdielať na

Vražda, akú Slovensko nezažilo: Kamarátovi takmer odrezal hlavu príborovým nožom

BRATISLAVA / Vražda, akú Slovensko nezažilo. Príborovým nožom podrezal svojho kamaráta a takmer mu s ním odrezal hlavu. Pre banálny konflikt kvôli baranovi teraz mužovi z Malého Čepčína hrozí výnimočný trest. Pôvodne sa na výške trestu dohodol s prokurátorom, no na prekvapenie všetkých sa na poslednú chvíľu rozhodol inak a namietal, čo sa len dalo. Video nie je vhodné pre maloletých divákov.

27-ročný Martin Hromádka začiatkom roka brutálne popravil svojho kamaráta, ktorý ho prichýlil u seba doma. Spolu v Starom Mlyne zabíjali barana. Pri zabíjačke sa s 59-ročným Pavlom pochytil. Vraj zviera nedržal poriadne začal mu nadávať. Martin si potom vymyslel plán, že ho kvôli tomu opije a podreže ho.

Kamaráta podrezal príborovým nožom

Martin Pavla opil do takého stavu, že spadol v kuchyni na dlážku. Potom vytiahol nabrúsený príborový nožík. Nasadil si čierne rukavice a ako bezvládne ležal, chytil ho za vlasy a podrezal mu krk. Potom to niekoľko krát zopakoval a takmer mu odrezal hlavu. Keď bolo po všetkom, mŕtve telo odtiahol do izby a schoval ho pod posteľ. Krvavé stopy z dlážky zmyl a s mŕtvolou v dome býval ešte dva dni ako keby sa nič nestalo.

Po vražde si preňho prišli policajti a k všetkému sa nakoniec priznal. S prokurátorom sa dohodli, že uzavrú dohodu o vine a treste. Slovný pingpong medzi nimi ale nečakane odštartoval ešte skôr ako sa začalo pojednávanie.

Obžalovaný si dohodu na poslednú chvíľu rozmysel

"Neuzavriem dohodu. Neberiem nič a neuzatváram žiadnu dohodu a celý senát na novo. Ja Vás aj tak zruším, vy nebudete prokurátor. Ja chcem mať iného," vyhlásil Martin na pojednávaní. Dohoda, na ktorej sa on sám dohodol a súhlasil s ňou, znela, že dostane 23,6 roka. Zavážilo aj to, že má bohatú kriminálnu minulosť a jeho resocializácia je podľa znalcov neistá.

Hrozilo mu pritom doživotie, čo mu niekoľkokrát zdôraznila aj predsedníčka senátu. "Robia to obvinení, je to jeho rozhodnutie. Dohoda bola uzavretá 3. júla. Uplynul nejaký čas je to jeho právo," uviedol prokurátor. 

Rozhodnutie v tejto kauze padne už v stredu, 26. júla, no iná možnosť ako celý prípad vrátiť späť do prípravného konania prakticky neexistuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy