Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Väzba pre úkladnú vraždu: Mladík podrezal muža, u ktorého býval. Jeho telo našli pod posteľou
Zdielať na

Väzba pre úkladnú vraždu: Mladík podrezal muža, u ktorého býval. Jeho telo našli pod posteľou

PEZINOK / Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodol o väzbe pre Martina. V dome v obci Malý Čepčín mal podrezať 59-ročného Pavla, u ktorého býval. Jeho telo našli pod posteľou a podozrivého muža zadržala polícia.

27-ročného Martina priviezli do budovy Špecializovaného trestného súdu v Pezinku krátko pred šestnástou hodinou a to s policajnou eskortou. Krátko nato už stál pred sudcom, ktorý rozhodoval o jeho osude. Pojednávalo sa za zatvorenými dverami. Po asi tridsiatich minútach bolo rozhodnuté. "Klient bol vzatý do väzby a je obvinený z úkladnej vraždy," uviedol obhajca Daniel Hudák. "Dôvodom väzby je dôvodná obava z možného úteku a z pokračovania trestnej činnosti, teda úteková a preventívna väzba," vysvetlila Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS.

​Martina policajti zadržali v pondelok, 16. januára, v obci Malý Čepčín potom, ako jeho kamaráta, 59-ročného Pavla, našli mŕtveho pod posteľou. Jeho bezvládne telo malo byť pozakrývané. Keď Martin prišiel pred časom o strechu nad hlavou, takmer 60-ročný muž ho prichýlil. Pred sudcom sa mal 27-ročný Martin priznať, že pred vraždou mali spolu na dvore rodinného domu podrezávať barana. Muži sa pohádali. V dome konflikt vyostril a Martin mal použiť nôž po druhý raz. Od začiatku sa po dedine rozprávalo, že za Pavlovou smrťou je práve on. Martina ešte v ten deň obvinili.

"Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie osobe M.H. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zároveň spracoval podnet na vydanie návrhu na jeho vzatie do väzby," vyjadril sa hovorca prezídia PZ SR, Michal Slivka. "Rozhodnutie sudcu je právoplatné. Prokurátor, ani obvinený nepodali proti nemu sťažnosť," uviedla Kudjáková. "Svoje konanie oľutoval a momentálne putuje do Žiliny do väzby," dodal obhajca. V prípade dokázania viny hrozí Martinovi až výnimočný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy