Jasno
11°
Bratislava
Tomu sa povie útek: Zlodej sa po krádeži schoval v budove polície
Zdielať na

Tomu sa povie útek: Zlodej sa po krádeži schoval v budove polície

BRATISLAVA / Babrák roka. Zlodej, ktorý chcel vykradnúť Sociálnu poisťovňu sa strážnikom ešte stihol ukryť. Háčik bol v tom, že sa schoval v policajnej budove.

Zlodej si to v jedno ráno namieril do budovy Sociálnej poisťovne v hlavnom meste. Prehľadával kanceláriu po kancelárii, aby si mohol odtiaľ čo - to ukradnúť. Vyrušili ho až strážnici, ktorí si všimli, že im po budove behá nečakaný hosť. 26-ročný Pavol sa dal na útek a dostal sa až na strechu budovy.

Po strechách prešiel desiatky metrov až sa dostal do tej nesprávnej budovy. "Preskočil až na strechu budovy Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, nachádzajúcu sa v bezprostrednej blízkosti, z ktorej zišiel, prekonal uzamknutie a následne vošiel do jej vnútorných priestorov," ozrejmil informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Po všelijakých prekážkach na streche sa dostal až k plechovým dverám. Tie vykopol a cez šachtu a rebrík zliezol na vrchné poschodie. Kým si uvedomil kam sa až dostal, bolo neskoro. Skončil totiž v policajnej kancelárií, kde ho za krátku chvíľu zadržali strážnici. "Následne ho odovzdali hliadke policajtov prvého bratislavského okresu, ktorá muža eskortovala na policajné oddelenie," priblížil Szeiff.

Policajti zistili, že nejde o žiadne neviniatko. "Následne bolo zistené, že muž sa už dopustil v období posledných 24 mesiacov krádeže, za ktorú bol právoplatne odsúdený. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I v tejto súvislosti vzniesol obvinenie z trestného činu krádeže v štádiu pokusu 26-ročnému Pavlovi Z. z Bratislavy. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia," uzavrel Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy