Jasno
12°
Bratislava
Lup za štvrť milióna eur: Medzinárodný zločinec sa postavil pred súd
Zdielať na

Lup za štvrť milióna eur: Medzinárodný zločinec sa postavil pred súd

BRATISLAVA / Pred sudcu sa postavil medzinárodný zločinec. Muž, ktorý s kumpánmi vylúpil luxusné hodinárstvo v centre Bratislavy sa posadil na lavicu obžalovaných. Z hlavného mesta si pred rokom odniesli hodiny za takmer štvrť milióna eur. Srbovi za lúpež hrozí výnimočný trest.

Trojica vlani prišla do predajne Hublot na Hviezdoslavovom námestí. Hlavy si maskovali a mali takmer dokonalý plán. V luxusnom hodinárstve narobili spúšť a odniesť si mali 13 kusov hodiniek. Ich cena sa vyšplhala na takmer štvrť milióna eur.

Nenada zadržali rakúski kukláči v byte vo Viedni. Našli ho pomocou GPS zariadení, ktoré boli skryté vo vankúšikoch pod hodinkami. Nebol tam už ale ani lup, ani Srbovi kumpáni. Podľa informácií TV JOJ majú byť členmi Ružových Panterov. Ide o skupinu medzinárodných zločincov. "Na základe medzinárodnej právnej pomoci z Nemeckej spolkovej republiky bolo zistené, že bol už odsúdený za ozbrojené lúpeže spáchané v Nemecku," informoval Juraj Chylo, hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Nenad pred súdom odmietol vypovedať. Súd vypočul poškodených a medzi nimi aj SBSkára, ktorý v ten deň strážil predajňu. Muža lupiči viac krát trafili kladivom či päsťami a nakoniec naňho vytiahli aj zbraň. Skončil so zranenou hlavou, lopatkami, či bedrom. Pred lupom sa ich snažil ešte z predajne vyhodiť. "Podľa nateraz zistených skutočností  je možné predbežne uvažovať aj o možnosti využitia zásady trikrát a dosť. To znamená uloženie trestu na doživotie, prípadne zákonom splnených podmienok eventuálne uloženie trestu 25 rokov," priblížil Chylo.

Nenad sa opäť postaví pred súd 11. septembra. Sudca si na tento deň predvolal viacerých svedkov. 

Celý záznam z lúpeže nájdete tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy