Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Zlodeja prezradila školácka chyba: Lúpež v klenotníctve je už pred súdom
Zdielať na

Zlodeja prezradila školácka chyba: Lúpež v klenotníctve je už pred súdom

BRATISLAVA / Člen zahraničného gangu pred bratislavským súdom. Srba doviezla eskorta pred senát, ktorý rozhodoval, čo s ním bude po podaní obžaloby. Za megalup luxusných hodiniek z centra Bratislavy mu hrozí až 25 rokov väzenia. Jeho kumpáni zatiaľ spravodlivosti unikajú. Lupičov pritom policajti vypátrali po školáckej chybe.

Spomínaný muž je Srb menom Nenad. Jeden z trojice lupičov, ktorý si vlani odniesol z luxusného bratislavského hodinárstva 13 Hublotov za takmer štvrť milióna eur. Policajti ho zadržali o niekoľko hodín v byte vo Viedni v Rakúsku. Medzi lupom boli totiž skryté GPS. Jeho kumpáni ale ušli.

​Nenad má byť podľa informácií TV JOJ členom zahraničného gangu. Jeho komplica údajne dokonca pred nedávnom zadržať vo Švajčiarsku, keď prepadol opancierované auto. Hovoria si Ružoví Panteri a pôsobia údajne po celej Európe. Predtým, ako vylúpili bratislavské hodinárstvo si mali v Bratislave prenajať byt. "Má záznamy za obdobnú trestnú činnosť," uviedol prokurátor Borislav Usačev.

Drahé hodinky sa dodnes nenašli. Policajti našli už len prázdne obaly. Srba vraj usvedčili aj stopy z topánok. Tie sa zhodovali s tými, ktoré kriminalisti zaistili z obrazu v predajni, po ktorom niekoľkokrát postúpal. Pomohol aj znalec z antropológie. Srba neskôr vydali na Slovensko. Dnes sa postavil pred súd, kde senát rozhodoval o tom, či zostane vo väzbe po podaní obžaloby. "Súd rozhodol o ponechaní obvineného vo väzbe," dodal prokurátor.

Bližšie informácie sa nepodarilo získať ani od obhajkyne Jany Kubáňovej: "Vzhľadom na to, že nemám súhlas klienta sa k prípadu bližšie vyjadrovať vám nemôžem poskytnúť ďalšie informácie."  Pred senátom odmietol vypovedať. Hrozí mu až 25 rokov za mrežami. Pojednávanie v tejto lúpežníckej kauze sa začne takmer presne o mesiac. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy