Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Lup za štvrť milióna eur: Polícia objasnila lúpež v luxusnom klenotníctve
Zdielať na

Lup za štvrť milióna eur: Polícia objasnila lúpež v luxusnom klenotníctve

BRATISLAVA / Gang má lúpiť v luxusných hodinárstvach po celej Európe. Srba, ktorý má mať na svedomí aj megalúpež v bratislavskom Starom meste, obžalovali. Jeho kumpáni zatiaľ spravodlivosti unikajú. Vyšetrovateľom pomohli aj stopy topánok. Kradnuté hodinky za státisíce eur dodnes nenašli.

Celá lúpež sa stala v vlani v októbri. Zhodou okolností približne v tom istom čase ako sa stal aj teroristický útok na Zámockej. Dvaja muži s helmami na hlavách a ich kumpánka prišli na skútri a elektrickej kolobežke do predajne s drahými hodinkami Hublot. Zazvonili na dvere a keď im SBS-kár otvoril, napadli ho. Ich kumpánka medzitým hodila obraz na zem, aby sa im nezatvorili dvere. Za pár sekúnd roztĺkli kladivami sklenené výplne a ukradli hodinky za štvrť milióna eur. Ozbrojení lupiči ušli z predajne rovno do Rakúska, prezradili ich GPS, ktoré boli skryté medzi luxusnými hodinkami.

Viedenská polícia zadržala v byte vo Viedne Srba menom Nenad. Hodinky tam už ale neboli. Našli len prázdne obaly. Srba usvedčili aj stopy z topánok. Tie sa zhodovali s tými, ktoré kriminalisti zaistili z obrazu v predajni, po ktorom niekoľkokrát postúpal. Pomohol aj znalec z antropológie. Obvineného po európskom zatykači priviezli na Slovensko. "Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave podal v trestnej veci obžalobu na obvineného pre obzvlášť závažný zločin lúpeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci," uviedol hovorca KP v Bratislave, Juraj Chylo.

Podľa informácií TV JOJ druhého podozrivého zadržali vo Švajčiarsku pritom, ako chcel vylúpiť opancierované auto. Zatiaľ z lúpeže hodín v Bratislave obvinený nie je. Táto skupina má operovať po celej Európe a prezývajú ich pantery. Predtým ako vylúpili hodinárstvo si mali v Bratislave prenajať byt a na lúpež v hlavnom meste sa chystali asi týždeň. Obvinený Srb Nenad je aktuálne vo väzbe v Justičnom paláci. Pred súd by sa mal postaviť už v najbližších mesiacoch. Za megalúpež mu hrozí doživotie. 

Celý záznam z lúpeže nájdete tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy